המתכון הבא הוא אחד מהאהובים עליי, ולאחר שתטעמו אותו גם אתם תתאהבו בו. את עוגת התמרים הזו טעמתי לראשונה לפני מספר שנים כשחבר חזר מטיול באוסטרליה והכין את המתכון שקיבל מאחד המקומיים שם, לאחר הטעימה הראשונה שלי היא הפכה לעוגה המועדפת עליי ביותר ואין ספק שגם אתם תכינו אותה עוד מספר פעמים רב, בדיוק כמוני.
מקור תמונה:
foodtolove
אופן הכנת העוגה:
-
חממו תנור מראש לטמפרטורה של 160 מעלות ורפדו תבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ בנייר אפייה.
-
ערבבו את התמרים בקערה יחד עם המים הרותחים, הוסיפו פנימה סודה לשתייה והניחו בצד למשך כ-5 דקות.
-
לאחר מכן הכניסו את תערובת התמרים עם המים לתוך מעבד מזון, הוסיפו את החמאה והסוכר והפעילו עד שייווצר פירה מהתמרים.
-
עצרו את פעולת מעבד המזון, הכניסו פנימה ביצים וקמח, והפעילו עד לאיחוד כל הרכיבים יחד לעיסה חלקה.
-
העבירו את התערובת אל התבנית המוכנה, פזרו בנדיבות ובצורה שווה את האגוזים מעל והכניסו לתנור לאפייה למשך כשעה עד שהעוגה אפויה לחלוטין.
-
הוציאו את העוגה מהתנור והניחו לה להצטנן למשך כ-10 דקות.
טיפ השף:
מומלץ לצקת על העוגה מעט סילאן מחומם קלות לפני ההגשה.