header

מתכון לעוגת גלידה בטעם וניל ודובדבנים

קינוח בסוף הארוחה הוא פינוק שכולם מחכים לו, וזה ממש לא משנה אם אתם מלאים עד אפס מקום - תמיד תמצאו מקום לסיומת מתוקה. ובמצב שכזה, אם היו מציעים לכם כקינוח גלידה או עוגה במה הייתם בוחרים? זאת אכן התלבטות קשה, אבל מהיום כבר לא צריך לבחור! המתכון הבא משלב את שני התענוגות האלה גם יחד- עוגת גלידה עם דובדבנים, וניל ושוקולד. קינוח קר, מרענן ועשיר בטעמים  שמתאים במיוחד לימי הקיץ החמים. שיהיה בתיאבון!
זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לעוגת גלידה בטעם וניל ודובדבנים מקור תמונה: marthastewart
רכיבים לגלידה:
וודקה - כ-⅔ כוס (170 מ"ל)
דובדבנים - 1 כוס (טריים או קפואים, מגולענים וחצויים)
וופלים - 250 גרם (מצופים בשוקולד)
מלח - קורט עד חצי כפית
גלידת וניל - 475 גרם
סוכר - ⅔ כוס
חמאה - 4 כפות
שוקולד מריר - 140 גרם
דובדבנים - חופן (מגולענים וטריים לקישוט)
שמנת מתוקה - 250 מ"ל
אופן הכנת הגלידה:
  1. ערבבו בקערה בינונית וודקה עם ⅓ כוס סוכר, הוסיפו את הדובדבנים ופירות היער והניחו בצד למשך כשעתיים. ערבבו מדי פעם את התערובת כדי שהוודקה תגיע לכל חלקי הפירות.
  2. הכניסו את הוופלים אל מעבד מזון והפעילו בפולסים קצרים עד שייווצרו פירורים דקים מאוד.
  3. הוסיפו לוופלים את החמאה ואת כמות המלח הרצויה לפי העדפתכם (קורט עד חצי כפית), הפעילו שוב עד שתיווצר עיסה מתפוררת במרקם דמוי חול.
  4. רפדו תבנית עגולה קוטר 22 בנייר אפייה, שטחו והדקו חצי מכמות פירורי הוופלים בבסיסה.
  5. הכניסו את התבנית למקפיא למשך כ-30 דקות עד שהתערובת תתקשה מעט.
  6. העבירו את גלידת הדובדבנים מהמקפיא אל המקרר למשך 20 דקות ההמתנה של הבסיס, עד שתהפוך לרכה ונוחה לשימוש.
  7. בינתיים הקציפו את השמנת המתוקה עם ⅓ כוס סוכר עד ליצירת קצפת אוורירית בעלת מרקם רך.
  8. ערבבו ⅔ מכמות הקצפת יחד עם גלידת הדובדבנים עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
  9. צקו את תערובת גלידת הדובדבנים על בסיס העוגה והכניסו למקפיא לשעה.
  10. לאחר מכן הוציאו את העוגה ופזרו בנדיבות את תערובת הוופל הנותרת מעל שכבת הגלידה שבתבנית, הדקו בעדינות והחזירו למקפיא לעוד כ-20 דקות נוספות.
  11. בינתיים הוציאו את גלידת הווניל מהמקפיא והכניסו אותה למקרר למשך כ-20 דקות על מנת שתתרכך.
  12. כשגלידת הווניל מעט רכה ערבבו אותה יחד עם יתרת הקצפת עד לאיחוד מלא. סננו את הנוזלים מקערת הדובדבנים ופירות היער, הוסיפו אותם אל תערובת גלידת הווניל וערבבו היטב. צקו את התערובת מעל שכבת הפירורים, שטחו בגובה אחיד את כל התערובת, הניחו ניילון נצמד בעדינות והכניסו למקפיא למשך 4 שעות לפחות ועד יומיים.
  13. לאחר שהעוגה קפאה, המסו שוקולד מריר מעל בן מארי (קערה מעל סיר עם מים רותחים) וכשהשוקולד נמס לחלוטין הסירו את הקערה מעל המים הרותחים, ערבבו והניחו לשוקולד מעט להצטנן.
  14. שחררו בעדינות את העוגה מהדפנות בעזרת סכין חדה, צקו את תערובת השוקולד על החלק העליון של העוגה והניחו לו לנזול גם לדפנות החיצוניות.
  15. קשטו עם מעט דובדבנים מעל והחזירו למקפיא עד שהשוקולד יתקשה גם הוא, כ-2-3 דקות.
  16. חתכו את העוגה והגישו.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.