מתכון לעוגת קראמבל אפרסקים שהיא ללא כל ספק הקינוח המושלם ליום קייצי חם, אשר עובדת טוב במיוחד עם כדור גלידת וניל.
אופן הכנת העוגת קראמבל:
-
ערבבו את שיבולת השועל, הג'ינג'ר, הסוכר החום, הקמח, הקינמון ואגוז המוסקט. הוסיפו לאט את החמאה, עד לערבוב מושלם.
-
חלקו את פרוסות האפרסק בין 4 ריבועי נייר אלומיניום משומנים וכסו אותן בתערובת הקינמון.
-
הכינו כיס מנייר האלומיניום וסגרו אותו היטב.
-
צלו על המנגל או על גריל חשמלי על חום נמוך במשך 15 דקות, עד להתרככות של האפרסקים.
-
מומלץ להגיש חם, בליווי כדור של גלידת וניל.
מקור: דליה כץ