אם בכל פעם שאתם מתארחים אצל אחרים אתם מתפעלים מהעוגות היצירתיות שמכינים המארחים שלכם, עכשיו הגיע הזמן שלכם "להפיל את הלסתות" של האורחים שלכם בזכות המתכון המיוחד הבא - עוגת ג'לי ופירות טריים. עוגת הג'לי המיוחדת הזו לא רק נראית טוב, אלא גם טעימה ומרעננת ותצליח לרשים אפילו את אלה שקשה לקבל מהם מילה טובה.
מקור תמונה:
צילום מסך מ-youtube
רכיבים לעוגת ג'לי ופירות:
אופן הכנת העוגת ג'לי ופירות:
-
הניחו תבנית בצורת פרח וסדרו בתוכה שכבה של פירות טריים איך שמתחשק לכם, והחלו להכין את הג'לי.
-
פזרו את הג'לטין בתוך כוס ריקה וצקו לתוכה מים חמים, ערבבו היטב והניחו בצד למשך כ-5 דקות עד שהג'לטין יספוג את הנוזלים ויהיה גמיש כמו ספוג.
-
כעת צקו את שאר המים שבמתכון אל קערה בינונית ולתוכה הוסיפו 2 כפות תמצית טעם שאהוב עליכם, 1 כוס סוכר ו-¼ כפית חומצת לימון. ערבבו הכל היטב עד שהסוכר ימס והנוזל יחזור להיות שקוף.
-
חממו במיקרוגל את כוס הג'לטין עד שימס וצקו אותו אל תערובת המים והסוכר תוך ערבוב.
-
הניחו לפניכם את התבנית עם הפירות וצקו עד לגובה השכבה הראשונה של הפירות, הכניסו למקרר להתמצקות, ולאחר שהג'לי נקרש מלאו שכבה נוספת של פירות ומעליה צקו את יתרת הג'לי שבקערה.
-
הכניסו למקרר עד להתמצקות מלאה של כל העוגה. לפני ההגשה הניחו צלחת מעל והפכו את התבנית, שלפו בעדינות את העוגה והגישו אל השולחן.