בקצה הדרומי של המגף האיטלקי , כמו כדור (לא עגול במיוחד) הנבעט מהקצה – יושב לו האי הגדול ביותר בים התיכון: סיציליה. לא פחות מ-5 מיליון תושבים מאכלסים את האי הענק הזה, ואפשר להגיד שהם שיש להם מסורות נפלאות רבות. המטבח הסיציליאני, עולם ומלואו בתוך המטבח האיטלקי האהוב, הוא אחד מן המיוחדים ביותר קולינרית במדינה, ומכיל שלל מנות נהדרות בניחוח ים-תיכוני מובהק, ממש כמו שאנחנו אוהבים. אז כדי שתוכלו להכניס את מטעמי סיציליה הנהדרים ישירות לביתכם, אספנו לכם 6 מתכונים מופלאים מתוכו - שייקחו אתכם ואת בני ביתכם ישירות אל האי המיוחד הזה, לפחות מבחינת הטעמים שתחושו בחך.
השילוב המושלם שהמתכון הבא מציע – בין פסטה פנה, חצילים, בזיליקום וגבינת ריקוטה – אולי נראה לכם כמו משהו ממש מקומי ו"מכאן", אבל למעשה המקור שלו הוא מהעיר קטאניה שבסציליה. המנה קרויה על שם האופרה האיטלקית המפורסמת "נורמה" מאת בליני – וכשתטעמו אותה ותבינו איזה עושר של טעמים נהדרים היא יוצרת בפה, תבינו מדוע גם היא בעצם סוג של יצירת מופת קולינרית קלה להכנה וטעימה להפליא.
ארנצ'יני היא מנה איטלקית אהובה ומוכרת של כדורי אורז וגבינה מטוגנים ופריכים – אבל הפעם הבנו לכם גרסה מיוחדת ביותר המגיעה מסיציליה היפה שבדרום איטליה. היא כוללת שילוב של האורז והגבינות עם עלי תרד טריים – מה שרק משדרג את הטעם הנפלא גם כך. יש כאן כמה שלבים שצריך לעבור, אף התוצאה בסוף חלומית.
באי האיטלקי סיציליה אוכלים מכל טוב דגת הים, ונהנים מכל רגע ורגע. גם אתם יכולים להביא את טעמי מעדני הים הסיציליאניים לביתכם בעזרת המתכון הבא לסטייק טונה המלווה בבצל מטוגן וברוטב חמוץ מתוק – שילוב שעושה חגיגה בפה ויהפוך במהירות ובקלות לאחד מהמועדפים עליכם ועל בני ביתכם.
ברגע שתכניסו לפה כף גדושה מן המנה שתכינו בעזרת המתכון הבא – אתם תרגישו ישר כאילו נחתם באי האיטלקי סיציליה. השילוב שמתקיים כאן בין כל כך הרבה רכיבים ים תיכוניים נהדרים ובין שפע של טעמים מקומיים הוא פשוט נפלא ומסעיר. אז תנסו אותה בבית ולא תוכלו להפסיק לאכול!
כולם יודעים שמן המטבח האיטלקי יוצאים התבשילים והמאכלים הצבעוניים, המרעננים, הטעימים והאהובים ביותר – וגם הפעם זה בדיוק המצב! הכירו את הקפונטה – תבשיל ירקות ש"ידליק" את כל בלוטות הטעם שלכם בעושר הניחוחות והטעמים שלו. הוא מגיע אלינו מהאי סיציליה שבדרום איטליה – ובעזרת המתכון הבא, שכולל את גרסת החצילים הנפלאה שלו, תוכלו להכניס אותו למטבח שלכם ולכבוש את כל באי הבית והאורחים.
הקינוח הבא נוחת אצלכם במטבח ישירות מהאי סיציליה והוא גדוש כמובן באחת הגבינות האהובות ביותר מהמטבח האיטלקי – גבינת הריקוטה הקטיפתית והמפנקת. זאת עוגה נהדרת להכנה, שתעשה לכם נעים ומתוק בפה ולבטח תגרום לכם להתאהב – בה ובמקום ממנו היא באה.
כתוב תגובה
תוכן התגובה:
שם מלא: