header

מתכון לקפונטה חצילים

כולם יודעים שמן המטבח האיטלקי יוצאים התבשילים והמאכלים הצבעוניים, המרעננים, הטעימים והאהובים ביותר – וגם הפעם זה בדיוק המצב! הכירו את הקפונטה – תבשיל ירקות קייצי ש"ידליק" את כל בלוטות הטעם שלכם בעושר הניחוחות והטעמים שלו. הוא מגיע אלינו מהאי סיציליה שבדרום איטליה – ובעזרת המתכון הבא, שכולל את גרסת החצילים הנפלאה שלו, תוכלו להכניס אותו למטבח שלכם ולכבוש את כל באי הבית והאורחים.

 

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 10
רמת קושי: קל
מתכון לקפונטה חצילים מקור תמונה: the seasoned mom
רכיבים לקפונטה חצילים:
חציל גדול - 1 (פרוס לחתיכות גדולות, לא מקולף)
בצל - 1 (פרוס לחתיכות גדולות)
שמן זית - ¼ כוס
זיתים ירוקים - ¼ כוס (קצוצים)
צנוברים - ¼ כוס
צלפים - 3 כפות
רסק עגבניות - 170 גרם
מים - ½ כוס
חומץ בלסמי - 2 כפות
סוכר - 1 כפית
מלח - קורט לתיבול
פלפל שחור - קורט לתיבול
אופן הכנת הקפונטה חצילים:
  1. ניחו את פרוסות החציל והבצל ואת שיני השום במעבד מזון. עבדו בפולסים עד שכל הירקות קצוצים היטב (אבל לא הופכים לעיסה).
  2. במחבת גדולה חממו את שמן הזית על להבה בינונית גבוהה. העבירו למחבת את החציל, הבצל והשום הקצוצים ממעבד המזון וטגנו קלות עד שהכל מתרכך – כ-10 דקות.
  3. הנמיכו את עוצמת את הלהבה לנמוכה; הוסיפו למחבת את הזיתים, הצלפים, הצנוברים, רסק העגבניות, המים, החומץ, הסוכר, המלח והפלפל.
  4. ערבבו הכל היטב, כסו את המחבת ובשלו למשך שעה אחת, תוך כדי שאתם דואגים להמשיך בערבוב לעיתים קרובות.
  5. טעמו את המנה והוסיפו מלח, פלפל וסוכר במידת הצורך. ניתן גם להוסיף מעט מים ולערבב, אם אתם רוצים לדלל את המטבל עד שהוא מגיע למרקם הרצוי. הגישו בטמפרטורת החדר, חם או קר. בתיאבון!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: