אם אתם רוצים לפנק את עצמכם ואת בני ביתכם בתבשיל טבעוני מתובל היטב המכיל שפע רכיבים בריאים וטעמים נהדרים – נסו את תבשיל הקארי הבא. הוא מאגד בתוכו לא רק פרוסות בטטה מתקתקות וטעימות, אלא גם חמאת בוטנים, עלי תרד וצמחי תבלין גדושי טעם שיעשו לכם חגיגה בפה!
מקור תמונה:
delicious.
רכיבים למתכון לתבשיל קארי עם בטטה:
אופן הכנת המתכון לתבשיל קארי עם בטטה:
-
הכניסו למחבת גדולה עם תחתית עבה את הבצל, השום, הפלפל צ'ילי והג'ינג'ר וטגנו אותם עם מעט שמן וקורט מלח על להבה בינונית למשך 10 דקות עד שהם מתרככים.
-
הוסיפו למחבת את הכמון, הכוסברה, הגראם מסאלה, הכורכום והקינמון, והמשיכו בטיגון למשך 2-3 דקות נוספות עד שהם מתחילים להפיץ ריח.
-
הוסיפו את פרוסות הבטטה ומספיק מציר הירקות כדי לכסות לפחות כ-⅔ מתכולת המחבת. בשלו על להבה בינונית למשך 30-45 דקות, תוך כדי ערבוב לעיתים קרובות, עד שהרוטב מצטמצם והעמילן משתחרר מהבטטות לכדי רוטב סמיך. יכול להיות שזה ייקח קצת זמן, אז היו סבלנים.
-
כשהרוטב סמיך דיו, ערבבו פנימה את חמאת הבוטנים. הורידו את המחבת מהכיריים, הכניסו את עלי התרד וערבבו עד שהם מתרככים.
-
חלקו את התבשיל לקערות והגישו לצד מנת אורז מלא. בתיאבון!