קארי עדשים טבעוני עם עגבניות היא מנה שתוכלו להגיש בשמחה למי שאינו אוכל בשר או נמנע מגלוטן. זמן ההכנה הכולל הוא 30 דקות, וכל שאתם זקוקים לו הוא מספר תבלינים ואת הכוכב המרכזי – עדשים אדומות. אין ספק שמדובר במנה שתרצו להגיש שוב ושוב.
מקור תמונה:
avocadopesto
אופן הכנת הקארי עדשים:
-
מרתיחים סיר עם 2 ליטר מים, ולאחר מכן מוסיפים את הקינואה וכפית מלח. מבשלים במשך 10-12 דקות, מכבים את האש ומעבירים את הקינואה למסננת.
-
לאחר סינון המים, מעבירים את הקינואה לצלחת ושוטפים את המים העודפים מהסיר.
-
כעת מחממים בסיר הריק את שמן הקוקוס על אש בעוצמה בינונית. מוסיפים בצל, שום וג'ינג'ר, ומבשלים במשך מספר דקות עד שהבצל נעשה שקוף.
מקור תמונה:
Jeremy Keith
-
מוסיפים אבקת קארי, מלח וממרח קארי אדום. מערבבים ומבשלים במשך דקה. לאחר מכן מוסיפים עדשים, חלב קוקוס ועגבניות מרוסקות.
-
מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים על להבה נמוכה במשך 15 דקות או עד שהעדשים מבושלות.
-
מוסיפים חומוס ומבשלים במשך כמה דקות נוספות.
-
מחלקים את הקינואה שהכנתם ל-4 צלחות, ומעטרים בקארי העדשים, כוסברה ופלחי הלימון.
מקור: מתן.ח