את התבשיל הבא אנשים רבים נוהגים להכין עם אורז לבן, אך החלפתו בקינואה לא רק שעוברת מבלי שאיש שם לב להבדל, היא גם הופכת את המנה לבריאה יותר ועמוסה בחלבון. המתכון הזה כל כך מוצלח שתחזרו אליו שוב ושוב ליצירת מנה חמימה וטעימה שתספיק לכל המשפחה.
רכיבים לקינואה בתוספת ירקות:
אופן הכנת הקינואה בתוספת ירקות:
-
בשלו את הקינואה, ולאחר ההרתחה, כסו את הסיר, המליחו קלות, הנמיכו את הלהבה והמשיכו בבישול למשך 15-20 דקות.
-
חממו ½ כף חמאה או שמן במחבת, שברו ביצה פנימה ובשלו אותה תוך כדי ערבוב לפרקים, לביצה מקושקשת. העבירו את הביצה לכלי אחר.
-
הוסיפו 1 כף של חמאה או שמן למחבת וחממו אותם מעט, הוסיפו את הגזרים, הבצל, האפונה השום, המלח והפלפל השחור.
מקור תמונה:
foodsforlonglife
-
טגנו את הרכיבים יחד במשך כ-5 דקות, או עד להתרככות הגזר והבצל.
-
מזגו ½1 כפות של חמאה או שמן צמחי לתוך המחבת והוסיפו את הקינואה המבושלת, הבצל הירוק ורוטב הסויה.
-
ערבבו את כל הרכיבים יחד והמשיכו בטיגון של כ-3 דקות.
-
הוסיפו את הביצה המקושקשת למחבת, ותבלו בשמן השומשום. הגישו חם.