אין כמו סורבה פירות עדין וטעים כדי לסיים ארוחה טובה, וסורבה התות הוא אחד מהטובים שבהם. מתכון פשוט וקל שתמיד כיף להכין.
אופן הכנת הסורבה תות:
-
ערבלו בבלנדר את התותים, יחד עם ½ כוס שימורי התות, והמלח. המשיכו לערבל עד להגעה למרקם חלק.
-
הוסיפו את מיץ הלימון והמים, והפעילו בפולסים קצרים לערבוב. טעמו ותקנו על ידי הוספת שימורים, או מיץ לימון.
-
העבירו את התערובת לתבנית רדודה, כסו והקפיאו במשך 3-4 שעות, עד להתקשות.
-
שברו את התערובת הקפואה לחתיכות, וערבלו אותן בבלנדר עד שאין יותר חתיכות קפואות.
-
שמרו על הסורבה במקפיא, והניחו לו להתחמם במקרר במשך 15 דקות לפני ההגשה.
מקור: נורית יובל