זוהי ללא ספק הדרך המרעננת ביותר לסיים ארוחה דשנה. מתכון לקינוח קליל בעל טעם ייחודי ומפתיע.
אופן הכנת הסורבה אפרסקים:
-
חממו סיר קטן עם המים, הסוכר והבזיליקום, הביאו לרתיחה והמשיכו לבשל על אש קטנה במשך 10 דקות, עד להמסה מוחלטת של הסוכר.
-
הניחו לסירופ להתקרר, וסננו ממנו את העלים.
-
העבירו את הסירופ יחד עם האפרסקים לבלנדר והפעילו אותו עד ליצירת מרקם חלק ואחיד
-
העבירו את התערובת לקערת מתכת, והניחו במקפיא למשך 6 שעות.
-
הקפידו לטרוף את התערובת כל 30 דקות, כדי להגיע למרקם הסורבה הרצוי.
מקור: דפנה כרמי