header

מתכון לקארי חומוס

אם אתם מחפשים מתכון מהיר הכנה למנה בריאה וטעימה, אתם חייבים לנסות את קארי החומוס ההודי שלפניכם. החומוס, שגדוש בחלבון ובסיבים תזונתיים, עוזר להילחם בין היתר בדלקות ובבעיות במערכת העיכול כך שמומלץ לשלב אותו בתפריט שלכם. בתוספת של פלפל, שום ותבלינים בניחוח הודי, תוכלו להכין נשנוש טעים, בריא ומשביע שתענוג לאכול.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
מתכון לקארי חומוס מקור תמונה: eatingwell
רכיבים למתכון לקארי חומוס:
פלפל סרנו - 1 (אדום, חתוך ל-3 פרוסות - ניתן להמיר בפלפל צ'ילי)
שיני שום - 4 (גדולות)
שורש ג'ינג'ר - ½2 ס"מ (קלוף)
בצל - 1 (קצוץ)
שמן קנולה - 6 כפות
זרעי כוסברה - 2 כפיות
כמון - 2 כפיות
כורכום - ½ כפית
עגבניות - ⅓2 כוסות (חתוכות לקוביות)
מלח - ¾ כפית
גרגירי חומוס - 840 גרם (מבושלים - ניתן להשתמש בחומוס מקופסת שימורים)
קארי - 2 כפיות (ניתן להמיר בגאראם מסאלה)
כוסברה - 2 כפות (טרייה, קצוצה - לעיטור)
אופן הכנת המתכון לקארי חומוס:
  1. הכניסו פלפל, שום וג'ינג'ר למעבד מזון ועבדו אותם עד לקבלת מחית אחידה.
  2. חממו שמן על מחבת גדולה מעל להבה בינונית-גבוהה. הכניסו למחבת את הבצל, טגנו אותו במשך 3-5 דקות וערבבו מדי פעם. הוסיפו את זרעי הכוסברה, הכמון והכורכום והמשיכו לטגן במשך 3 דקות נוספות.
  3. הכניסו את העגבניות למעבד מזון עם מעט מים ועבדו עד שהן יהיו קצוצות היטב.
  4. הוסיפו את העגבניות למחבת יחד עם מלח, טגנו במשך 4 דקות וערבבו מדי פעם.
  5. הוסיפו למחבת גרגירי חומוס וקארי, הנמיכו את הלהבה לבינונית, כסו את המחבת, המשיכו לבשל במשך 5 דקות נוספות וערבבו מדי פעם.
  6. העבירו את החומוס בקארי לקערת הגשה, עטרו בכוסברה טרייה והגישו.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.