header

מתכון פשוט לתבשיל עדשים בסגנון הודי

מתכון לתבשיל עדשים הודי הנקרא "דאל" ויעשיר כל ארוחה. התבשיל המגרה הזה הוא מנה חורפית ועשירה בטעמים אשר תגרום לכם להתאהב במטבח ההודי המתובל.

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון פשוט לתבשיל עדשים בסגנון הודי
רכיבים לדאל - תבשיל עדשים:
עדשים - 1 כוס (כתומות)
בצל - 1 (גדול, קצוץ)
עגבניות - ½ קג' (קצוצות)
פלפלים - 2 (קצוצים דק)
צ'ילי - 1 (פלפל מיובש - לא חובה, אך מוסיף טעם רב)
אבקת קארי - 3 כפות
שום - 1 כפית (כתוש)
ג'ינג'ר - 1 כפית (מגורד)
כורכום - 1 כפית
כוסברה - צרור (טרייה קצוצה - רצוי לא לוותר, הכוסברה נותנת לתבשיל את טעמו)
שמן - 3 כפות
מים - ½1 כוסות
מלח - 1 כפית
אופן הכנת הדאל - תבשיל עדשים:
  1. חממו בסיר את השמן על אש נמוכה וטגנו בו את זרעי החרדל, זרעי הכמון, פלפל הצ'ילי ומקל הקינמון. המתינו מספר שניות עד שזרעי החרדל יתחילו לקפוץ.
  2. הוסיפו לסיר את הבצל, הגבירו את האש לבינונית וטגנו עד שיזהיב.
  3. הוסיפו את הג'ינג'ר והשום וטגנו עוד 4 דקות.
  4. הוסיפו לסיר את הפלפלים, העגבניות, אבקת הקארי, הכוסברה, הכורכום ו-½ כוס מים. בשלו במשך 5 דקות.
  5. הוסיפו את העדשים, ערבבו היטב והוסיפו עוד ¾ כוס מים. הביאו את התבשיל לרתיחה.
  6. כסו את הסיר, הנמיכו את האש ובשלו במשך 20 דקות נוספות.
  7. להגיש לצד מנת אורז לבן וליד תבשיל העוף.
טיפ השף:
הגישו לצד מנת אורז לבן ותבשיל עוף טיקה מורג (מתכון לטיקה מורג).
מקור: רחלי סטמקר
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.