מתכון לתבשיל עדשים הודי הנקרא "דאל" ויעשיר כל ארוחה. התבשיל המגרה הזה הוא מנה חורפית ועשירה בטעמים אשר תגרום לכם להתאהב במטבח ההודי המתובל.
רכיבים לדאל - תבשיל עדשים:
אופן הכנת הדאל - תבשיל עדשים:
-
חממו בסיר את השמן על אש נמוכה וטגנו בו את זרעי החרדל, זרעי הכמון, פלפל הצ'ילי ומקל הקינמון. המתינו מספר שניות עד שזרעי החרדל יתחילו לקפוץ.
-
הוסיפו לסיר את הבצל, הגבירו את האש לבינונית וטגנו עד שיזהיב.
-
הוסיפו את הג'ינג'ר והשום וטגנו עוד 4 דקות.
-
הוסיפו לסיר את הפלפלים, העגבניות, אבקת הקארי, הכוסברה, הכורכום ו-½ כוס מים. בשלו במשך 5 דקות.
-
הוסיפו את העדשים, ערבבו היטב והוסיפו עוד ¾ כוס מים. הביאו את התבשיל לרתיחה.
-
כסו את הסיר, הנמיכו את האש ובשלו במשך 20 דקות נוספות.
-
להגיש לצד מנת אורז לבן וליד תבשיל העוף.
מקור: רחלי סטמקר