header

מתכון לתבשיל קארי תפוחי אדמה טבעוני

אוהבים מנות הודיות או ממטבחי דרום-מזרח אסיה? חולים על קארי ותערובות תבלינים עשירות? המנה הנפלאה הבאה היא בדיוק בשבילכם! היא אולי נראית בשרית, כיוון שהיא מזכירה במראה שלה את מנת העוף בקארי המפורסמת, אבל מדובר במנה טבעונית לחלוטין שתעשה לכם נעים וחם בפה - אפילו לאלו מכם שהם לא טבעונים. אז למה אתם מחכים? נסו את המתכון שלנו לתבשיל קארי תפוחי אדמה עם עושר של תבלינים וארומה, עם תוספות בריאות כמו גרגרי חומוס, אפונה וג'ינגר.
זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
רכיבים לתבשיל קארי תפוחי אדמה טבעוני:
מלח - 2 כפות + 1 כפית (מופרדות)
תפוחי אדמה - 900 גרם (חתוכים לקוביות של כ-2 ס"מ)
שמן צמחי - 1 כף
בצל - 1 (בינוני, חתוך לקוביות)
שיני שום - 4 (כתושות)
כמון - 2 כפיות
פלפל קאיין - 1 כפית
אבקת קארי - 4 כפיות
פלפל שחור - 1 כפית
ג'ינג'ר - חתיכה של 2 ס"מ (כתוש)
עגבניות - 400 גרם (משומרות, חתוכות לקוביות)
גרגרי חומוס - 425 גרם (משומרים, מסוננים)
אפונה - 425 גרם (משומרת, מסוננת)
חלב קוקוס - 400 מ"ל
אופן הכנת תבשיל קארי תפוחי אדמה טבעוני:
  1. בסיר גדול שימו קוביות תפוחי אדמה וצקו מעליהן מים ממולחים היטב (מים + 2 כפות מלח). הביאו לרתיחה, הנמיכו את עוצמת הלהבה, כסו והמשיכו לבשל עד להתרככות - כ-12 דקות. בסיום סננו והניחו בצד.
  2. החזירו את הסיר לכיריים (ללא תפוחי האדמה) וחממו בו 1 כף שמן צמחי. הוסיפו בצל וטגנו אותו על להבה בינונית עד להתרככות, 3-5 דקות.
  3. הוסיפו כמון, פלפל קאיין, אבקת קארי, 1 כפית מלח, פלפל שחור וג'ינג'ר, וערבבו עד להשתלבות. לאחר מכן, הוסיפו את העגבניות, החומוס והאפונה.
  4. הגבירו את עוצמת הלהבה לבינונית-גבוהה, הוסיפו את חלב הקוקוס וערבבו היטב. הביאו לרתיחה, לאחר מכן הורידו את עוצמת הלהבה לנמוכה, הוסיפו את תפוחי האדמה ובשלו הכל יחד במשך 3-5 דקות עד להגשה.
  5. העבירו לצלחת עמוקה והגישו לשולחן.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.