אוהבים מנות הודיות או ממטבחי דרום-מזרח אסיה? חולים על קארי ותערובות תבלינים עשירות? המנה הנפלאה הבאה היא בדיוק בשבילכם! היא אולי נראית בשרית, כיוון שהיא מזכירה במראה שלה את מנת העוף בקארי המפורסמת, אבל מדובר במנה טבעונית לחלוטין שתעשה לכם נעים וחם בפה - אפילו לאלו מכם שהם לא טבעונים. אז למה אתם מחכים? נסו את המתכון שלנו לתבשיל קארי תפוחי אדמה עם עושר של תבלינים וארומה, עם תוספות בריאות כמו גרגרי חומוס, אפונה וג'ינגר.
רכיבים לתבשיל קארי תפוחי אדמה טבעוני:
אופן הכנת תבשיל קארי תפוחי אדמה טבעוני:
-
בסיר גדול שימו קוביות תפוחי אדמה וצקו מעליהן מים ממולחים היטב (מים + 2 כפות מלח). הביאו לרתיחה, הנמיכו את עוצמת הלהבה, כסו והמשיכו לבשל עד להתרככות - כ-12 דקות. בסיום סננו והניחו בצד.
-
החזירו את הסיר לכיריים (ללא תפוחי האדמה) וחממו בו 1 כף שמן צמחי. הוסיפו בצל וטגנו אותו על להבה בינונית עד להתרככות, 3-5 דקות.
-
הוסיפו כמון, פלפל קאיין, אבקת קארי, 1 כפית מלח, פלפל שחור וג'ינג'ר, וערבבו עד להשתלבות. לאחר מכן, הוסיפו את העגבניות, החומוס והאפונה.
-
הגבירו את עוצמת הלהבה לבינונית-גבוהה, הוסיפו את חלב הקוקוס וערבבו היטב. הביאו לרתיחה, לאחר מכן הורידו את עוצמת הלהבה לנמוכה, הוסיפו את תפוחי האדמה ובשלו הכל יחד במשך 3-5 דקות עד להגשה.
-
העבירו לצלחת עמוקה והגישו לשולחן.