header

מתכון לסלט גרגירי חומוס מתובלים

החומוס הטעים והבריא הוא אחד מהמאכלים הכי נפוצים ואהובים בישראל, אך ככל הנראה עוד לא טעמתם אותו בצורה מעניינת וייחודית כפי שמתואר במתכון הבא... 

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 2
רמת קושי: בינוני
מתכון לסלט גרגירי חומוס מתובלים מקור תמונה: minimalistbaker
רכיבים לגרגירי חומוס המתובלים:
גרגירי חומוס - 425 גר' (מבושלים, שטופים, סחוטים ומיובשים, אפשר מקופסת שימורים)
שמן זית - 1 כף
כמון - 1 כפית
כורכום - 1 כפית גדושה
מלח ים - ½ כפית
קינמון - ½ כפית (טחון)
ג'ינג'ר - ¼ כפית (מגורר)
פלפל שחור - קורט
הל - קורט
רכיבים לחתיכות הפיתה האפויות:
פיתה - 1
שמן קוקוס - למריחה
מלח ים - לפי הטעם
אבקת שום - ¼ כפית (לא חובה)
רכיבים לסלט חומוס:
תערובת חסה - 140 גר'
עגבניות שרי - 10 (קצוצות)
בצל סגול - ¼ כוס (פרוס דק, 30 גר')
פטרוזיליה - ¾ כוס (קצוצה, 45 גר')
פיתה - 60 גר' (חתיכות אפויות, ניתן לקנות אותן מוכנות או להכין באמצעות המתכון שמופיע מטה)
רכיבים לרוטב והרכבת הסלט:
ממרח חומוס - ½ כוס (120 גר')
שיני שום - 3 (טחונות)
שמיר - 1 כפית
מיץ לימון - 2 כפות
מים - לדילול
אופן הכנת הגרגירי חומוס המתובלים:
  1. חממו את התנור מראש על 200 מעלות, ומקמו את הרשת באמצע התנור.
  2. הכניסו את החומוס השטוף והמיובש לקערה גדולה, הוסיפו שמן זית ואת כל שאר התבלינים להכנת גרגירים מתובלים, וערבבו היטב עד שיתמזגו. על מנת שתוכלו להכין את המנה בקלות, מעכו בעדינות חצית מכמות גרגירי החומוס עם מזלג. preperation מקור תמונה: minimalistbaker
  3. טעמו את החומוס ותקנו את התיבול במידת הצורך. לאחר מכן סדרו את גרגירי החומוס בשכבה אחת על תבנית אפייה ואפו בתנור במשך 22-20 דקות, או עד שגרגירי החומוס יקבלו גוון זהוב. הניחו אותם בצד.
אופן הכנת החתיכות הפיתה האפויות:
  1. פרסו פיתה למספר חתיכות והברישו אותן בשני הצדדים בשמן קוקוס.
  2. תבלו עם מעט מלח ים ואבקת שום, הניחו נייר אפייה על תבנית אפייה, סדרו את חתיכות הפיתה המתובלות ואפו אותן בתנור במשך 5-3 דקות על כל צד, בחום של 200 מעלות. ניתן להכניס את הפיתות לתנור בזמן שהחומוס נאפה.
אופן הכנת הסלט חומוס:
  1. בזמן שגרגירי החומוס נאפים, הכניסו את כל רכיבי הסלט לקערה גדולה והניחו בצד.
אופן הכנת הרוטב והרכבת הסלט:
  1. על מנת להכין את הרוטב הכניסו לקערה את ממרח החומוס, השום, השמיר ומיץ הלימון וערבבו היטב עד שיתמזגו. לאחר מכן, הוסיפו מים חמים וערבבו עד לקבלת מרקם נוזלי.
  2. כעת, הוסיפו את החומוס האפוי לסלט וכן את חתיכות הפיתה האפויות, יחד עם מחצית מהרוטב שהכנתם וערבבו היטב.
  3. חלקו את הסלט בין שתי קערות הגשה, צקו את הרוטב שנותר מעל והגישו.
  4. אם אתם מעוניינים לאחסן חלק מהסלט במקרה שנותר ממנו, זכרו שמומלץ לאחסן את הסלט, הרוטב והחומוס בנפרד: את גרגירי החומוס וחתיכות הפיתה אחסנו במכלים סגורים בטמפרטורת החדר, כשאת מרכיבי הסלט ואת הרוטב אחסנו במקרר. תוכלו לשמור את הרכיבים כך במשך 3-2 ימים.
מקור: שרה.י
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.