החומוס הטעים והבריא הוא אחד מהמאכלים הכי נפוצים ואהובים בישראל, אך ככל הנראה עוד לא טעמתם אותו בצורה מעניינת וייחודית כפי שמתואר במתכון הבא...
רכיבים לגרגירי חומוס המתובלים:
רכיבים לחתיכות הפיתה האפויות:
רכיבים לרוטב והרכבת הסלט:
אופן הכנת הגרגירי חומוס המתובלים:
-
חממו את התנור מראש על 200 מעלות, ומקמו את הרשת באמצע התנור.
-
הכניסו את החומוס השטוף והמיובש לקערה גדולה, הוסיפו שמן זית ואת כל שאר התבלינים להכנת גרגירים מתובלים, וערבבו היטב עד שיתמזגו. על מנת שתוכלו להכין את המנה בקלות, מעכו בעדינות חצית מכמות גרגירי החומוס עם מזלג.
מקור תמונה:
minimalistbaker
-
טעמו את החומוס ותקנו את התיבול במידת הצורך. לאחר מכן סדרו את גרגירי החומוס בשכבה אחת על תבנית אפייה ואפו בתנור במשך 22-20 דקות, או עד שגרגירי החומוס יקבלו גוון זהוב. הניחו אותם בצד.
אופן הכנת החתיכות הפיתה האפויות:
-
פרסו פיתה למספר חתיכות והברישו אותן בשני הצדדים בשמן קוקוס.
-
תבלו עם מעט מלח ים ואבקת שום, הניחו נייר אפייה על תבנית אפייה, סדרו את חתיכות הפיתה המתובלות ואפו אותן בתנור במשך 5-3 דקות על כל צד, בחום של 200 מעלות. ניתן להכניס את הפיתות לתנור בזמן שהחומוס נאפה.
אופן הכנת הסלט חומוס:
-
בזמן שגרגירי החומוס נאפים, הכניסו את כל רכיבי הסלט לקערה גדולה והניחו בצד.
אופן הכנת הרוטב והרכבת הסלט:
-
על מנת להכין את הרוטב הכניסו לקערה את ממרח החומוס, השום, השמיר ומיץ הלימון וערבבו היטב עד שיתמזגו. לאחר מכן, הוסיפו מים חמים וערבבו עד לקבלת מרקם נוזלי.
-
כעת, הוסיפו את החומוס האפוי לסלט וכן את חתיכות הפיתה האפויות, יחד עם מחצית מהרוטב שהכנתם וערבבו היטב.
-
חלקו את הסלט בין שתי קערות הגשה, צקו את הרוטב שנותר מעל והגישו.
-
אם אתם מעוניינים לאחסן חלק מהסלט במקרה שנותר ממנו, זכרו שמומלץ לאחסן את הסלט, הרוטב והחומוס בנפרד: את גרגירי החומוס וחתיכות הפיתה אחסנו במכלים סגורים בטמפרטורת החדר, כשאת מרכיבי הסלט ואת הרוטב אחסנו במקרר. תוכלו לשמור את הרכיבים כך במשך 3-2 ימים.
מקור: שרה.י