הסמוסות האלה בגרסתם האפויה הבריאה והמעולה, ייקחו אתכם למסע קולינרי בהודו, עם שלל התבלינים והריחות שהיא מביאה עימה.
רכיבים למילוי ויצירת הסמוסות:
אופן הכנת הבצק סמוסה:
-
שימו בקערה את הקמח, זרעי הקימל והמלח, וערבבו היטב. לאחר מכן הוסיפו את 4 כפות השמן וערבבו שוב.
-
הוסיפו שתי כפות מים והתחילו ללוש את הבצק. הוסיפו בהדרגה את שאר כפות המים והמשיכו ללוש עד ליצירת מרקם חלק של בצק. במידת הצורך יש להוסיף עוד כפות מים.
-
כסו את הקערה בניילון נצמד והניחו בצד למשך 30-40 דקות.
אופן הכנת המילוי ויצירת הסמוסות:
-
שימו את האפונה ואת תפוחי האדמה במים רותחים ובשלו אותם עד שיתרככו לגמרי.
-
לאחר הבישול סננו את המים, קלפו בזהירות את תפוחי האדמה וקצצו אותם לקוביות קטנות.
-
הוסיפו את כל התבלינים (קינמון, זרעי כוסברה ושומר, כמון, הל, פלפל שחור, צ'ילי יבש) לתוך קערה יחד עם תפוחי האדמה, וערבבו היטב.
-
במחבת רחבה שימו את הג'ינגר הכתוש, הפלפל החריף הכתוש והשום וטגנו ב-1/2 כף שמן עד שניחוח הג'ינג'ר ייעלם.
-
לאחר מכן הוסיפו את האפונה וטגנו במשך כדקה. הוסיפו את תפוחי האדמה וטגנו במשך 2-3 דקות נוספות תוך ערבוב תמידי.
-
הסירו מהאש והניחו לתערובת להתקרר.
-
חממו מראש תנור ל-180 מעלות.
-
הכינו בין 6-7 כדורי בצק קטנים מגוש הבצק הגדול. כל כדור יש לרדד ליצירת עיגול שטוח.
-
חצו כל עיגול באמצע ועל השול החתוך שלו מרחו מעט מים.
-
חברו בין שני קצוות העיגול והדקו אותם ליצירת קונוס. מלאו כל קונוס במילוי תפוחי האדמה והאפונה וסגרו את קצותיו בעזרת האצבעות.
-
רפדו תבנית בנייר אפייה, סדרו את הסמוסות בצורה שווה על התבנית וחממו אותן למשך 30-35 דקות עד שהן יזהיבו.
מקור: שירלי ס.