header

מתכון לטבעות בצל פריכות ומשגעות

טבעות בצל הן מתאבנים (מנת פתיחה) או תוספת מהנה שכיף לאכול לצד המבורגר, דג מטוגן, שניצל עסיסי, או סתם לנשנש עם מטבל בצד. זה מדהים כמו מגוון וטעים הנשנוש הזה, שהוא לא הרבה יותר מפרוסות בינוניות של טבעות בצל, הנטבלות בבלילה ואחר כך בתערובת פירורי לחם, מטוגנות בשמן עמוק או נאפות בתנור. במהלך הטיגון הבצל מקבל טעם מתקתק וטעים, שקשה מאוד להפסיק לאכול!

לא ידוע מי המציא את הטבעות הממכרות הללו, מה שכן ידוע זה שבשנת 1933 פורסם בעיתון ניו יורק טיימס מתכון לטבעות בצל שנטבלו בחלב וצופו בקמח. את הראשונות שלי אכלתי בילדותי בבורגר ראנץ', די חששתי מהטעם, כי אני לא מחובבי הבצל החי. אך הביס הראשון גילה בפני טבעת בעלת טעם מתקתק עדין ומפתיע, ללא זכר לטעם החרפרף... זאת הסיבה שלעיתים הטבעות חביבות גם על מי שלא כל כך אוהב את טעם הבצל.

כמה טיפים לפני שנלמד להכין טבעות בצל פריכות:

  • אפשר להפוך את המנה לבריאה יותר אם אופים אותה בתנור, במקום לטגן בשמן.
  • ניתן לשדרג את תערובת פירורי הלחם על ידי החלפתם בפירורי פנקו ובקמח טמפורה, או לערבב יחד את שני סוגי הפירורים, כדי לקבל פריכות כפולה.
  • להפיכת המנה לללא גלוטן – אפשר להחליף את הקמח בקמח שקדים, ואת תערובת פירורי הלחם בתערובת פירורים או קורנפלקס ללא גלוטן.
  • מומלץ להגיש עם מטבלים: קטשופ, אלף האיים, צ'לי מתוק, טחינה וכדומה...

 

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 2
כמות יחידות: 15
רמת קושי: קל
מתכון לטבעות בצל פריכות ומשגעות
רכיבים לטבעות בצל:
בצל - 2
ביצה - 1
סודה - כוס (או בירה לבנה)
קמח תופח - כוס
פפריקה מתוקה - 2 כפיות
מלח - ½1 כפיות
פלפל שחור - קורט
שמן זית - לפי הצורך
שמן לטיגון - לפי הצורך
אופן הכנת טבעות בצל:
  1. מקלפים את הבצלים, חותכים לטבעות גסות בעובי של כ-חצי ס"מ ומפרידים אותן. preperation
  2. מערבבים בקערה עמוקה: ביצה, סודה או בירה, קמח, מלח, פלפל ופפריקה ומערבבים.
  3. בקערה או צלחת עמוקה נפרדת מפזרים ומשטחים את פירורי הלחם.
  4. טובלים כל עיגול בצל בצלחת הבלילה ולאחר מכן עם היד השנייה בקערת פירורי הלחם.
  5. מחממים מחבת עם שמן ומטגנים טיגון עמוק עד להזהבה או מחממים תנור על 180 מעלות. מניחים את הטבעות בתבנית עם נייר אפייה מזלפים מעט שמן זית ומכניסים לחימום למשך 10 דקות (מומלץ להפוך לאחר כ-5 דקות) עד שהטבעות מזהיבות.
  6. מגישים עם קטשופ או כל מטבל אהוב אחר. preperation
טיפ השף:
אפשר להחליף את הבצל הרגיל בבצל סגול
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.