מתכון לממתק לדר מנגו וצ'ילי, ממתק מרענן ומפתיע שאמנם נשמע קצת חריף, אבל הוא מתוק וטעים ממש כמו סוכריה.
אופן הכנת הלדר מנגו וצ'ילי:
-
חממו תנור לחום של 75° מעלות.
-
חתכו את המנגו ורסקו אותו במעבד מזון ליצירת מחית.
-
הוסיפו למחית את מיץ הליים, הסוכר, המלח ואבקת הצ'ילי. המשיכו לערבל.
-
הכינו תבנית עם נייר אפייה והעבירו אליה את המחית. ישרו את המחית בתבנית כך שתהיה בגובה אחיד.
-
אפו את המחית במשך 3 שעות בתנור.
-
חתכו את הלדר לרצועות, עם נייר האפייה, גלגלו וקשרו בחוט.
מקור: אורית נבו