הלדר עשוי ממחית מיובשת של פירות ולכן הוא מעולה כחטיף בריא וכתחליף לממתק המסוכר שקונים בקיוסק. רצועות הפרי הנהדרות האלה לא רק ירגיעו את החשק שלכם למתוק, אלא גם יפתיעו אתכם במגוון הטעמים שאפשר להכין. החל מפטל ווניל דרך מנגו וצ'ילי ועד תפוחים, שומר וקינמון, יש טעם של לדר עבור כל אחד.
אופן הכנת הלדר פטל:
-
חממו תנור לחום של 75 מעלות.
-
רסקו את הפטל במעבד מזון ליצירת מחית אחידה.
-
חצו את שני תרמילי הוניל והוסיפו את תוכנם למעבד המזון.
-
הוסיפו לתערובת גם את הסוכר.
-
הכינו תבנית אפייה ונייר אפייה בתוכה. מזגו אל נייר האפייה את מחית הפטל.
-
השתמשו במרית כדי ליישר את המחית על כל שטח התבנית.
-
אפו את המחית בתנור במשך 3 שעות.
-
בתום האפייה, קצות הלדר יהיו מעט פריכים. אתם יכולים לחתוך אותם או להשאיר אותם, תלוי בכם.
-
חתכו את הלדר לרצועות, כולל נייר האפייה, גלגלו אותן וקשרו בחוט.
מקור: אורית נבו