את המתכון לממתק לדר התפוחים תוכלו להכין לראש השנה, ט"ו בשבט או סתם בתור חטיף טעים לילדים או בשבילכם, טעמיהם הייחודיים של השומר והקינמון הופכים את הממתק לדר לחוויה מעולם אחר.
אופן הכנת הלדר:
-
חממו תנור לחום של 75° מעלות.
-
חתכו את השומר והתפוחים לקוביות, העבירו לכלי וכסו במים.
-
הוסיפו לכלי עם המים מיץ מ-½ לימון, כדי למנוע מהפירות להשחיר.
-
העבירו את התפוחים והשומר למחבת, יחד עם מיץ הלימון מה-½ הנותר וטגנו עד לריכוך.
-
רסקו את התפוחים והשומר במעבד מזון ליצירת מחית. הוסיפו למעבד את הסוכר והקינמון.
-
הכינו תבנית עם נייר אפייה והעבירו אליה את המחית. ישרו את המחית בתבנית כך שתהיה בגובה אחיד.
-
אפו את המחית במשך 3 שעות בתנור.
-
חתכו את הלדר לרצועות, עם נייר האפייה, גלגלו וקשרו בחוט.
מקור: אורית נבו