אין אחד שלא אוהב לאכול אבטיח עסיסי בימי הקיץ החמים, ואם אתם מחפשים מתכון מיוחד שיוכל לשדרג את הפרי ולהפוך אותו לממתק טעים ומזין, הנה הוא לפניכם! היום אתם תלמדו כיצד להכין לדר אבטיח, שהוא בעצם ממתק מיובש שכיף להכין וכיף לאכול. בנוסף זוהי דרך מצוינת לנצל את האבטיח אם קניתם אחד גדול ונשאר לכם הרבה ממנו למשך זמן רב במקרר. בשביל המתכון יש להיאזר בסבלנות, שכן תהליך הייבוש בתנור בטמפרטורה נמוכה הוא ארוך, וכשמדובר בפרי שמלא בנוזלים כמו אבטיח, יש לחכות אף יותר זמן מאשר בהכנת לדר מפירות אחרים. כך או כך, מדובר בחטיף נהדר שלא תרצו לפספס בעונת הקיץ – ברגע שתטעמו, תתמכרו!