מלבד הטעם הנהדר שלו, לקינוח הקריר והמפנק הזה יתרון נוסף – הוא אינו מכיל מוצרי חלב או ביצים ולכן מתאים גם לטבעוניים ולהגשה לאחר ארוחות בשריות לשומרי כשרות. השילוב בין החמוציות של הלימון לבין המתיקות המתפרצת של הפטל יוצר חוויה עשירה שתספק הפתעה נעימה לחיך ולקיבה.
אופן הכנת העוגת פטל-לימון:
-
הכניסו את אגוזי הקשיו לקערה והשרו אותם במים למשך 3 עד 4 שעות. אם אתם רוצים לחסוך בזמן תוכלו להרתיח את המים על כיריים ולהכניס לתוכם את הקשיו למשך חצי שעה עד שעה.
-
הכניסו לתוך קערה נפרדת פטל, גרעיני צ'יה ו-½ כוס סירופ מייפל, רסקו וערבבו אותם באמצעות מזלג.
-
הכניסו את התמרים והאגוזים או השקדים לתוך מערבל מזון והפעילו אותו כמה פעמים עד לגריסת כל החתיכות הגדולות.
-
הוסיפו קמצוץ מלח והמשיכו לערבל למשך כ-3 דקות. אם התערובת נראית לכם יבשה מדי הוסיפו כמה תמרים נוספים והפעילו שוב את המערבל.
-
הכניסו את אגוזי הקשיו שהושרו במים לתוך מערבל המזון והוסיפו אליו מיץ לימון, גרידת לימון, שמן קוקוס וכף סירופ מייפל.
-
ערבלו את הכל עד לקבלת מרקם קרמי. אם המרקם סמיך מדי ניתן להוסיף מים.
-
שפכו את תערובת אגוזי הקשיו על תערובת התמרים והאגוזים ופזרו את הבלילה שנוצרה על תבנית.
-
שפכו את תערובת הפטל וגרעיני הצ'יה שהכנתם על הבלילה באמצעות כף.
-
כסו את התבנית והכניסו אותה למקפיא למשך כשלוש שעות או עד להתקשותה.
-
חתכו את העוגה לאורכה והמתינו כרבע שעה לפני ההגשה. מומלץ להגיש קר.
מקור: ענת הלוי