המתכון הזה הוא מזין, יצירתי, טבעוני וטעים להפליא. בנוסף, היתרונות הבריאותיים של הפטריות יחד עם הסיבים התזונתיים, הסידן והמגנזיום שנמצאים באגוזי הקשיו, יחזקו את העצמות בגוף ויסייעו לו להפיק אנרגיה ולתפקד טוב יותר במהלך היום.
אופן הכנת הפטריות:
-
חממו מראש את התנור על 200 מעלות ופרסו נייר אפייה משומן קלות על תבנית אפייה.
-
בכלי רחב ערבבו היטב את השום, הרטבים, היין והשמן וטבלו חצי מכל פטרייה בתערובת.
-
הניחו את הפטריות על גבי התבנית, הכניסו לתנור ואפו אותן במשך 10-12 דקות. לאחר מכן, הוציאו את התבנית מהתנור והניחו בצד.
אופן הכנת הקרם קשיו:
-
הניחו סיר בינוני על להבה בינונית-גבוהה, הוסיפו קשיו טחון ומים, ערבבו היטב והמתינו לרתיחה.
-
כבו את האש, כסו את הסיר והמתינו כ-10-12 דקות.
-
לאחר מכן, העבירו את התערובת לבלנדר או למעבד מזון והוסיפו מלח. הפעילו את המכשיר עד שהתערובת תקבל מרקם קטיפתי, חלק ומעט סמיך.
אופן הכנת המילוי:
-
טגנו שמן זית במחבת גדולה על להבה גבוהה, הוסיפו את השום וערבבו במשך 30 שניות. שימו לב שהוא לא נשרף!
-
הוסיפו את היין (או המים) בזהירות וגם את עלי הסלק, המלח והפלפל ובשלו במשך 2 דקות תוך כדי ערבוב.
-
הוציאו את הפטריות מהמחבת ומלאו אותן בזהירות בתערובת שהכנתם.
-
אפו את הפטריות יחד עם המילוי למשך 6-8 דקות, העבירו לצלחת ומזגו מעל הפטריות את קרם הקשיו שהכנתם ולצדו מעט פטרוזיליה לקישוט.
מקור: מירב ב.