header

מתכון לקרוטונים אפויים ובריאים

קרוטונים יכולים לשדרג כמעט כל מרק וסלט שיש, אך לרוב אנחנו נמנעים מלעשות בהם שימוש בגלל כמות הקלוריות הגבוהה שהם מכילים. אך מה אם נגיד לכם שבידינו מתכון מנצח לקרוטונים אפויים ובריאים שגם יישמרו לכם לאורך זמן וגם בעלי אחוזי שומן נמוכים יותר? אין ספק שתרצו לנסות אותם ולכן החלטנו לפנק אתכם והבאנו אותו כאן לפניכם כדי שתוכלו ליהנות מהטעם הממכר של הקרוטונים הללו ללא רגשות אשמה.

זמן הכנה: 5 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לקרוטונים אפויים ובריאים מקור תמונה: thecookierookie
רכיבים לקרוטונים אפויים ובריאים:
שמן זית - 3 כפות
שיני שום - 2 (בינוניות וכתושות)
קוביות לחם - 3 כוסות (ללא הקשה, חתוכות לגודל של 2 ס"מ)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת הקרוטונים אפויים ובריאים:
  1. הפעילו את התנור על חום של 190 מעלות ורפדו תבנית בנייר אפייה.
  2. ערבבו בקערה קטנה את שמן הזית יחד עם השום הכתוש כחצי דקה.
  3. צקו את השמן והשום דרך מסננת לקערה נוספת, ובעזרת כף עץ סחטו את השום שנותר במסננת ושמרו אותו בצד.
  4. הוסיפו לקערה את התבלינים, ערבבו היטב והוסיפו את קוביות הלחם.
  5. ערבבו את קוביות הלחם כך שכולן יהיו מכוסות בשמן ופזרו אותן בתבנית עם נייר האפייה.
  6. פזרו מעל קוביות הלחם את השום שהשארתם בצד, הכניסו את התבנית לתנור במדף האמצעי ואפו במשך 15-25 דקות, או עד שקוביות הלחם מקבלות גוון חום-זהוב.
  7. הוציאו את התבנית מהתנור ותקנו תיבול במידת הצורך.
טיפ השף:
את הקרוטונים ניתן לשמור בקופסה אטומה עד שלושה שבועות.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.