קאפקייקס אהובים מאוד על מבוגרים וילדים כאחד, אך רבים מאיתנו שמעוניינים בקינוחי פרווה נאלצים לוותר עליהם בסופן של ארוחות בשריות. המתכון הבא לקאפקייקס גזר ישמח אתכם ואת האורחים, והציפוי המיוחד ימשוך את תשומת הלב ויהפוך אותם לגולת הכותרת של הארוחה.
אופן הכנת הקאפקייקס:
-
חממו את התנור ל-180 מעלות. רפדו את תבנית הקאפקייקס בגביעי נייר, או רססו אותה קלות בספריי שמן למניעת הידבקות של המאפים.
-
בקערה בינונית, ערבבו יחד סוכר, שמן צמחי, יוגורט סויה ותמצית וניל. נפו יחד את כל הרכיבים היבשים (אבקת סודה לשתייה, אבקת אפייה, קמח, קינמון, ג'ינג'ר), ולאחר מכן הוסיפו אותם לקערה וערבבו עד להיווצרות תערובת במרקם אחיד.
-
הוסיפו את הגזר, אגוזי המלך והצימוקים.
-
מלאו את תאי תבנית הקאפקייקס עד לגובה של כ-⅔, ואפו למשך כ-25 דקות.
אופן הכנת הציפוי:
-
בזמן שהקאפקייקס בתנור, ערבבו יחד את גבינת השמנת הצמחית והמרגרינה באמצעות מערבל מזון, עד להיווצרות תערובת במרקם אחיד.
-
המשיכו לערבב תוך הוספה איטית של אבקת סוכר, ולאחר מכן הוסיפו גם את תמצית הווניל.
-
לאחר שהוצאתם את הקאפקייקס מהתנור והם התקררו לחלוטין, קשטו כל אחד מהם בציפוי שהכנתם והוסיפו מעט אגוזי מלך לקישוט.
מקור: נוגה ס.