באי האיטלקי סיציליה אוכלים מכל טוב דגת הים, ונהנים מכל רגע ורגע. גם אתם יכולים להביא את טעמי מעדני הים הסיציליאניים לביתכם בעזרת המתכון הבא לסטייק טונה המלווה בבצל מטוגן וברוטב חמוץ מתוק – שילוב שעושה חגיגה בפה ויהפוך במהירות ובקלות לאחד מהמועדפים עליכם ועל בני ביתכם.
מקור תמונה:
allrecipes
רכיבים למתכון לסטייק טונה ברוטב חמוץ מתוק:
אופן הכנת המתכון לסטייק טונה ברוטב חמוץ מתוק:
-
במחבת בעלת תחתית יצוקה חממו שמן זית על גבי להבה בינונית.
-
הכניסו למחבת את הבצל, טגנו וערבבו עד שהוא מתרכך ונעשה שקוף למחצה – כ-5 דקות.
-
הורידו את עוצמת הלהבה לבינונית –גבוהה והמשיכו בטיגון וערבוב עד שהבצל רך ושחום מאוד – כ-15-20 דקות נוספות. הורידו המחבת מהכיריים והעבירו את הבצל לצלחת נפרדת.
-
הניחו את נתחי סטייק הטונה באותה מחבת בה טיגנתם את הבצל, וטגנו אותם על להבה בינונית-גבוהה עד שהם מזהיבים - כ-2 דקות לכל צד. העבירו את הסטייקים לתבנית הגשה ושמרו עליהם חמימים.
-
לאותה המחבת בה טיגנתם את הבצל ואת הטונה, הכניסו את החומץ ואת הסוכר, ובשלו אותם ביחד תוך כדי ערבוב עד שהסוכר מתמוסס.
-
החזירו את הבצלים לתוך המחבת ובשלו על להבה נמוכה עד שהנוזלים מצטמצמים והרוטב מסמיך קלות, כ-5 דקות.
-
החזירו למחבת את נתחי סטייק הטונה ובשלו למשך 3-5 דקות.
-
הניחו את נתחי הטונה על צלחת או תבנית הגשה שחוממו מראש, פזרו מעליהם את הבצל והרוטב, והגישו. בתיאבון!