קציצות טונה קריספיות מבחוץ ונימוחות מבפנים, אהובות מאוד על הילדים ולפעמים אפילו מתקבלות בברכה על ידי כאלה שלא מחבבים טונה. שילוב הטונה עם הבצל, הגזר ופירורי הלחם מעניק עסיסיות פריכה לקציצה, וקשה מאוד להסתפק רק באחת! כדי לחסוך בקלוריות במתכון הבא בחרנו לאפות בתנור את הקציצות, אפשר כמובן גם לטגן אותן בשמן עמוק במשך כמה דקות משני הצדדים, או במחבת פסים.
כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים קציצות טונה:
טונה: זה לא משנה אם תבחרו בטונה במים או טונה בשמן, מומלץ לסחוט את הנוזלים במיוחד אם בחרתם בטונה במים.
בצל: את הבצל הלבן אפשר להחליף בבצל סגול.
שום: השום אינו רכיב חובה במתכון, אך הוא מעצים את הטעם והארומה.
להעשרת המנה: אפשר להוסיף תירס, קישוא, תפוח אדמה, בטטה.
אחסון: אפשר לשמור במקרר בקופסה אטומה 3-4 ימים.