header

מתכון לקציצות טונה

קציצות טונה קריספיות מבחוץ ונימוחות מבפנים, אהובות מאוד על הילדים ולפעמים אפילו מתקבלות בברכה על ידי כאלה שלא מחבבים טונה. שילוב הטונה עם הבצל, הגזר ופירורי הלחם מעניק עסיסיות פריכה לקציצה, וקשה מאוד להסתפק רק באחת! כדי לחסוך בקלוריות במתכון הבא בחרנו לאפות בתנור את הקציצות, אפשר כמובן גם לטגן אותן בשמן עמוק במשך כמה דקות משני הצדדים, או במחבת פסים. 

מתכון לקציצות טונה: קציצות טונה

כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים קציצות טונה:

טונה: זה לא משנה אם תבחרו בטונה במים או טונה בשמן, מומלץ לסחוט את הנוזלים במיוחד אם בחרתם בטונה במים.

בצל: את הבצל הלבן אפשר להחליף בבצל סגול.

שום: השום אינו רכיב חובה במתכון, אך הוא מעצים את הטעם והארומה.

להעשרת המנה: אפשר להוסיף תירס, קישוא, תפוח אדמה, בטטה.

אחסון: אפשר לשמור במקרר בקופסה אטומה 3-4 ימים.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון לקציצות טונה
רכיבים לקציצות טונה:
טונה - קופסת טונה שלמה (100 גרם)
בצל - 1
פירורי לחם - 2 כפות
ביצה - 1
פטרוזיליה - חופן עלים (קצוצה ללא הגבעולים)
מלח - ½ כפית
פלפל שחור - קורט
בצל ירוק קצוץ - 1 גבעול
שמן זית - 1 כף
אופן הכנת קציצות טונה:
  1. קוצצים את הבצל דק, מחממים מחבת עם מעט שמן זית ומטגנים את הבצל עד הזהבה קלה, מוציאים מהמחבת ומניחים בצד.
  2. מסננים את הטונה מהמים או השמן ומפוררים בקערה.
  3. מוסיפים לקערה: ביצה טרופה, שמן זית, גזר מגורד, שום כתוש, פירורי לחם, פטרוזיליה קצוצה, מלח, פלפל ובצל.
  4. מערבבים היטב עד קבלת תערובת אחידה.
  5. יוצרים כדורים שטוחים בעזרת הידיים בקוטר של כ-4 ס"מ, מניחים בתבנית עם נייר אפייה.
  6. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, אופים כ-10 דקות.
  7. הופכים את הקציצות לצד השני בזהירות, וממשיכים לאפות עוד כ-7-10 דקות, עד שהקציצות מזהיבות.
  8. מוציאים בזהירות מהתנור, מפזרים מעל בצל ירוק קצוץ ומגישים חם או קר. preperation
טיפ השף:
להעשרת הטעם אפשר להוסיף כף רסק עגבניות.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.