header

מתכון לפסטה א-לה נורמה סיציליאנית

השילוב המושלם שהמתכון הבא מציע – בין פסטה פנה, חצילים, בזיליקום וגבינת ריקוטה – אולי נראה לכם כמו משהו ממש מקומי ו"מכאן", אבל למעשה המקור שלו הוא מהעיר קטאניה שבסציליה. המנה קרויה על שם האופרה האיטלקית המפורסמת "נורמה" מאת בליני – וכשתטעמו אותה ותבינו איזה עושר של טעמים נהדרים היא יוצרת בפה, תבינו מדוע גם היא בעצם סוג של יצירת מופת קולינרית קלה להכנה וטעימה להפליא.

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון לפסטה א-לה נורמה סיציליאנית מקור תמונה: allrecipes
רכיבים למתכון לפסטה א-לה נורמה:
חציל - 1 (חתוך לפרוסות בעובי של כ-2 ס"מ)
מלח גס - 2 כפות+1 כפית
רסק עגבניות - 400 גרם
שן שום - 1 (מרוסקת קלות)
בזיליקום - 5 עלים גדולים
שמן זית - 2 כפות
פסטה פנה - 220 גרם
פלפל קאיין - קורט, לקישוט (קצוץ)
אופן הכנת המתכון לפסטה א-לה נורמה:
  1. בקערה גדולה הניחו את החציל ו-2 כפות מלח גס. מלאו במים מן הברז עד לכיסוי. הניחו צלחת על גבי החציל כדי לדחוף אותו לתוך המים והשאירו אותו מכוסה בהם למשך 30 דקות.
  2. לאחר חצי שעה יבשו את החציל ושטפו אותו במים קרים. יבשו אותו שנית בטפיחות מגבת קלות וחתכו אותו לקוביות.
  3. הכניסו את רסק העגבניות, 1 כפית של המלח הגס, השום ועלי הבזיליקום לסיר גדול וחממו, תוך כדי ערבוב מפעם לפעם, על להבה בינונית גבוהה - עד שהתערובת מתאחדת לכדי רוטב, כ-5-10 דקות.
  4. חממו שמן זית במחבת על להבה בינונית-גבוהה; הכניסו את החצילים למחבת וטגנו קלות עד שהם מזהיבים, כ-5-10 דקות. לאחר מכן יבשו על גבי מגבת נייר.
  5. מלאו סיר במים מומלחים קלות, והביאו את המים לרתיחה. הוסיפו את הפסטה לסיר ובשלו, תוך כדי ערבוב מפעם לפעם, עד שהפסטה נעשית רכה אך עדיין מוצקת יחסית לנשיכה (אל-דנטה) כ-11 דקות.
  6. סננו ויבשו את הפסטה, וערבבו עם רוטב הבזיליקום-עגבניות.
  7. פזרו מעל המנות בצורה אחידה את החצילים והגבינה, והגישו לשולחן.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.