השילוב המושלם שהמתכון הבא מציע – בין פסטה פנה, חצילים, בזיליקום וגבינת ריקוטה – אולי נראה לכם כמו משהו ממש מקומי ו"מכאן", אבל למעשה המקור שלו הוא מהעיר קטאניה שבסציליה. המנה קרויה על שם האופרה האיטלקית המפורסמת "נורמה" מאת בליני – וכשתטעמו אותה ותבינו איזה עושר של טעמים נהדרים היא יוצרת בפה, תבינו מדוע גם היא בעצם סוג של יצירת מופת קולינרית קלה להכנה וטעימה להפליא.
מקור תמונה:
allrecipes
רכיבים למתכון לפסטה א-לה נורמה:
אופן הכנת המתכון לפסטה א-לה נורמה:
-
בקערה גדולה הניחו את החציל ו-2 כפות מלח גס. מלאו במים מן הברז עד לכיסוי. הניחו צלחת על גבי החציל כדי לדחוף אותו לתוך המים והשאירו אותו מכוסה בהם למשך 30 דקות.
-
לאחר חצי שעה יבשו את החציל ושטפו אותו במים קרים. יבשו אותו שנית בטפיחות מגבת קלות וחתכו אותו לקוביות.
-
הכניסו את רסק העגבניות, 1 כפית של המלח הגס, השום ועלי הבזיליקום לסיר גדול וחממו, תוך כדי ערבוב מפעם לפעם, על להבה בינונית גבוהה - עד שהתערובת מתאחדת לכדי רוטב, כ-5-10 דקות.
-
חממו שמן זית במחבת על להבה בינונית-גבוהה; הכניסו את החצילים למחבת וטגנו קלות עד שהם מזהיבים, כ-5-10 דקות. לאחר מכן יבשו על גבי מגבת נייר.
-
מלאו סיר במים מומלחים קלות, והביאו את המים לרתיחה. הוסיפו את הפסטה לסיר ובשלו, תוך כדי ערבוב מפעם לפעם, עד שהפסטה נעשית רכה אך עדיין מוצקת יחסית לנשיכה (אל-דנטה) כ-11 דקות.
-
סננו ויבשו את הפסטה, וערבבו עם רוטב הבזיליקום-עגבניות.
-
פזרו מעל המנות בצורה אחידה את החצילים והגבינה, והגישו לשולחן.