הקינוח הבא נוחת אצלכם במטבח ישירות מהאי סיציליה והוא גדוש כמובן באחת הגבינות האהובות ביותר מהמטבח האיטלקי – גבינת הריקוטה הקטיפתית והמפנקת. זאת עוגה נהדרת להכנה, שתעשה לכם נעים ומתוק בפה ולבטח תגרום לכם להתאהב – בה ובמקום ממנו היא באה.
מקור תמונה:
allrecipes
רכיבים למתכון לעוגת ריקוטה סיציליאנית:
אופן הכנת מתכון לעוגת ריקוטה סיציליאנית:
-
הניחו תבנית רשת במרכזו של תנור אפייה וחממו אותו מראש לחום של 150 מעלות.
-
שמנו תבנית קפיץ בקוטר 24 ס"מ בחמאה ופזרו עליה קמח. נפו החוצה את הקמח העודף.
-
בקערת ערבול גדולה הניחו את גבינת הריקוטה וערבבו אותה עם מרית כך שתהיה חלקה ככל הניתן.
-
הכניסו פנימה את הסוכר והקמח וערבבו אותם היטב בעזרת המרית לתוך הריקוטה.
-
הכניסו לקערה את הביצים בזו אחר זו, אחת בכל פעם, וערבבו.
-
הכניסו לקערה את תמצית הווניל, הקינמון, גרידת התפוז והמלח והמשיכו בערבוב עד להיווצרות תערובת.
-
שפכו את התערובת לתוך התבנית שהכנתם מראש, והכניסו לאפייה בתנור על תבנית הרשת שבמרכז, למשך כשעה ורבע – שעה וחצי, עד שהעוגה מקבלת צבע זהוב קל.
-
לפני שאתם מוציאים מהתנור וודאו שמרכז העוגה יציב למדי ושקצה של סכין חדה שאתם מכניסים במרכז העוגה יוצא נקי.
-
קררו את העוגה על תבנית רשת מחוץ לתנור (היא תשקע מעט תוך כדי הקירור, זה בסדר) ולאחר מכן הגישו – בתיאבון!