header

מתכון לעוגת ריקוטה סיציליאנית

הקינוח הבא נוחת אצלכם במטבח ישירות מהאי סיציליה והוא גדוש כמובן באחת הגבינות האהובות ביותר מהמטבח האיטלקי – גבינת הריקוטה הקטיפתית והמפנקת. זאת עוגה נהדרת להכנה, שתעשה לכם נעים ומתוק בפה ולבטח תגרום לכם להתאהב – בה ובמקום ממנו היא באה.

זמן הכנה: 25 דקות
כמות סועדים: 12
רמת קושי: קל
מתכון לעוגת ריקוטה סיציליאנית מקור תמונה: allrecipes
רכיבים למתכון לעוגת ריקוטה סיציליאנית:
סוכר - ⅔ כוס
קמח - ⅓ כוס
קינמון - ¼ כפית
גרידת תפוז - 2 כפיות
תמצית וניל - 2 כפיות
מלח - ⅛ כפית
אופן הכנת המתכון לעוגת ריקוטה סיציליאנית:
  1. הניחו תבנית רשת במרכזו של תנור אפייה וחממו אותו מראש לחום של 150 מעלות.
  2. שמנו תבנית קפיץ בקוטר 24 ס"מ בחמאה ופזרו עליה קמח. נפו החוצה את הקמח העודף.
  3. בקערת ערבול גדולה הניחו את גבינת הריקוטה וערבבו אותה על ידי מרית כך שתהיה חלקה ככל הניתן.
  4. הכניסו פנימה את הסוכר והקמח וערבבו אותם היטב בעזרת המרית לתוך הריקוטה.
  5. הכניסו לקערה את הביצים בזו אחר זו, אחת בכל פעם, וערבבו.
  6. הכניסו לקערה את תמצית הווניל, הקינמון, גרידת התפוז והמלח והמשיכו בערבוב עד להיווצרות תערובת.
  7. שפכו את התערובת לתוך התבנית שהכנתם מראש, והכניסו לאפייה בתנור על תבנית הרשת שבמרכז, למשך כשעה ורבע – שעה וחצי, עד שהעוגה מקבלת צבע זהוב קל.
  8. לפני שאתם מוציאים מהתנור וודאו שמרכז העוגה יציב למדי ושקצה של סכין חדה שאתם מכניסים במרכז העוגה יוצא נקי.
  9. קררו את העוגה על תבנית רשת מחוץ לתנור (היא תשקע מעט תוך כדי הקירור, זה בסדר) ולאחר מכן הגישו – בתיאבון!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: