header

מתכון למאפינס בננה במילוי שוקולד

רוצים ללמוד להכין קינוח שינעים לכם ולכל בני הבית את היום ויסגור ארוחה מוצלחת בטעם הכי מתוק שיש? אם יש לכם בבית זוג בננות שכבר הבשילו היטב, קצת שוקולד צ׳יפס ועוד כמה מצרכים בסיסיים – תוכלו להכין מנה אחרונה שהיא בדיוק כל מה שחלמתם עליו: מאפינס בננה שמנמנים וטעימים ממולאים בשוקולד שהופך את כל החגיגה לעוד יותר גדולה בפה. נסו ולא תצטערו.

זמן הכנה: 10 דקות
כמות יחידות: 12
רמת קושי: קל
רכיבים למאפינס בננה במילוי שוקולד:
בננות - 2 (בשלות מאוד)
ביצה - 1 (גדולה, בטמפרטורת החדר)
שמן צמחי - ⅓ כוס (80 מ״ל)
סוכר - ½ כוס (100 גרם)
חלב מלא - ¼ כוס (60 מ״ל)
תמצית וניל - 1 כפית
קמח - ½1 כוסות (185 גרם)
אבקת אפייה - 1 כפית
סודה לשתייה - ½ כפית
מלח - ¼ כפית
שוקולד צ׳יפס - ½ כוס (90 גרם)
שמנת מתוקה - ½ כוס (חמה)
אופן הכנת מאפינס בננה במילוי שוקולד:
  1. חממו תנור ל-150 מעלות.
  2. אם הבננות שלכם לא בשלות לחלוטין עדיין, הניחו אותן כפי שהן (עם הקליפה) על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה והכניסו לתנור לאפייה של 15-20 דקות, עד שהקליפות שלהן משחירות כמעט לחלוטין. היו זהירים לא לבשל את הבננות יותר מדי, שלא ימסו וידלפו.
  3. הוציאו את הבננות מהתנור, תנו להן להתקרר לטמפרטורת החדר ובינתיים הגבירו את החום בתנור ל-180 מעלות.
  4. קלפו את הבננות, והניחו אותן בקערה גדולה. מעכו אותן בעזרת מיקסר ידני או מזלג.
  5. הוסיפו את הביצה, השמן, הסוכר, החלב ותמצית הווניל. טרפו הכל יחד בעזרת מיקסר עד לקבלת תערובת אחידה.
  6. הוסיפו את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח לתערובת הבננה. המשיכו לטרוף הכל לתערובת אחידה, אבל היו זהירים שלא לערבל יתר על המידה.
  7. הוסיפו את סוכריות השוקולד לתערובת, ובעזרת מרית ערבבו אותם היטב פנימה.
  8. שמנו תבנית למאפינס בעלת 12 שקעים עם ספריי שמן נון-סטיק. חלקו את התערובת שווה בשווה בין השקעים.
  9. הכניסו את התבנית למקרר ואפו את המאפינס 20-25 דקות, עד שהחלק העליון שלהם משחים וניתן לנעוץ קיסם במרכזם והוא ייצא נקי.
  10. הניחו את השוקולד צ׳יפס בכוס מדידה עמידה לחום, ושפכו עליהם את השמנת המתוקה החמה. תנו לשמנת להיספג בשוקולד במשך דקה ואז ערבבו היטב עד שהשוקולד נמס והופך לתערובת נוזלית חלקה.
  11. כשהמאפינס עדיין חמימים, השתמשו בידית של כף עץ כדי ליצור חורים גדולים במרכז כל אחד מן המאפינס, ואז אפשרו להם להתקרר לטמפרטורת החדר.
  12. מלאו את החורים שיצרתם במאפינס בתערובת השוקולד החמה, שווה בשווה.
  13. קררו את המאפינס במקפיא לשעה לפחות, עד שתערובת השוקולד במרכז מתייצבת. הוציאו ואכלו בתיאבון!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.