הסופלה, הקינוח האוורירי והקליל שמגיע מן המטבח הצרפתי, ידוע בעיקר בגרסתו השוקולדית הסמיכה והנוזלית – אך תתפלאו לגלות שאפשר להכינו גם בגרסה על בסיס צמחי ומתוק לא פחות, שכוללת שילוב נהדר בין בטטות, ביצים, חמאה וסוכר. כל אלו יחד יוצרים מעין עוגה אוורירית שהיא מנה אחרונה מענגת במיוחד, שאם תרצו לשדרגה אף תוכלו להוסיף לה מרשמלו צלויים.
מקור תמונה:
tasty.co
אופן הכנת סופלה בטטות:
-
בסיר גדול הניחו את הבטטות המרוסקות, הביצים, הסוכר, החלב תמצית הווניל ו-40 גרם מהחמאה. חממו על להבה נמוכה עד להמסה ויצירת תערובת. העבירו את התערובת לתוך תבנית אפייה נמוכה.
-
בסיר נפרד המיסו את הסוכר החום ואת 40 גרם החמאה הנותרים. הוסיפו לתערובת את הפקאנים הקצוצים ואת הקמח, וערבבו היטב ליצירת תערובת אחידה.
-
מרחו באופן שווה את תערובת הקמח על גבי תערובת הבטטה בתבנית האפייה.
-
הכניסו את התבנית לתנור ואפו על חום של 180 מעלות למשך שעה.
-
אם תרצו, הוסיפו על ראש הסופלה מרשמלו קטנים והמשיכה באפייה עד שהם מזהיבים, לעוד כ-5 דקות.
-
הוציאו את הסופלה מהתנור, פרסו והגישו. בתיאבון!