טורטה קפרזה היא אחת העוגות האיטלקיות האייקוניות ביותר, ומקורה באי קפרי שבדרום ארץ המגף. זאת עוגה נפלאה וקלה להכנה, שמכילה שילוב נהדר ומענג של שוקולד, שקדים וגבינת מסקרפונה – שפשוט לא תוכלו להפסיק לאכול. אז הכירו את המתכון לטורטה קפרזה מעולה שתוכלו להכין ללא קושי ובעזרתה להכניס גם את הטעמים המתוקים של איטליה הגדולה למטבחכם.
מקור תמונה:
delicious
רכיבים לעוגת טורטה קפרזה:
אופן הכנת עוגת טורטה קפרזה:
-
חממו את התנור מראש ל-150 מעלות.
-
הכניסו לקערת מיקסר את החמאה, הסוכר והשקדים הטחונים וערבלו עד לקבלת תערובת קלה ואוורירית. תוך כדי ערבול התחילו להכניס בהדרגתיות את הביצים לתערובת, אחת-אחת. אם התערובת נראית כאילו היא עומדת להתפרק, הוסיפו לה קצת מהקקאו המנופה.
-
ברגע שכל הביצים נטרפות בתוך התערובת, השתמשו בכף ממתכת על מנת לקפל פנימה את כל הקקאו המנופה.
-
שפכו את התערובת לתוך תבנית קפיצית עגולה בקוטר 25 ס״מ, ישרו והחליקו את החלק העליון. אפו במשך שעה ו-20 דקות, עד שניתן להכניס קיסם למרכז העוגה והוא יוצא יבש. הוציאו את העוגה מהתנור והניחו על תבנית רשת להתקררות.
-
בקערה גדולה ערבבו היטב את גבינת המסקרפונה, גרידת התפוזים ואת מרבית אבקת הסוכר. בעזרת כף או כפית חלקו את תערובת המסקרפונה על גבי מרכז העוגה המצוננת.
-
להגשה, פזרו מעל לעוגה את שבבי השקדים ואת גרידת התפוז הנותרת, קשטו באבקת הסוכר שנותרה לכם והגישו. בתיאבון!