הפופולריות של הקראק פאי - שהגיע אלינו מארצות הברית ונקרא כך משום שכה קל להתמכר אליו - תופסת תאוצה בעשור האחרון והוא הפך לאחד מהקינוחים הבולטים והאהובים ביותר בעולם ובארץ. השילוב בין טעמי המתוק והמלוח לצד המרקם הפריך והנימוחות החמאתית הפך אותו לדרך כיפית ומענגת לחתום כל ארוחה. אז כדי שתוכלו להביא את המנה החלומית הזו למטבח הביתי שלכם, אנחנו מציגים בפניכם את המתכון לקראק פאי המושלם שכדאי לכם לנסות!
אופן הכנת הקלתית קראק פאי:
-
חממו מראש תנור אפייה ל-180 מעלות. הניחו נייר אפייה על תבנית אפייה (שאורכה 13 ס"מ ורוחבה 9 ס"מ) ורססו בשמן.
-
בקערת מיקסר (או קערת ערבוב גדולה) שימו 84 גרם חמאה, 4 כפות סוכר חום ו-2 כפות סוכר לבן, ערבלו במשך כ-2 דקות באמצעות המיקסר עד לקבלת מרקם אוורירי וקל.
-
הוסיפו את הביצה וערבלו במשך 2 דקות נוספות. הוסיפו את שיבולת השועל העבה, קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח וערבלו בעוצמה בינונית במשך כדקה אחת, עד לקבלת מרקם אחיד.
-
העבירו את התערובת מהקערה אל תבנית האפייה, דאגו שהיא תכסה את כל התחתית ותלחצו באמצעות הידיים כדי ליצור משטח ישר. אם התערובת נדבקת נדבקת לידיים שלכם, הרטיבו אותן מעט והמשיכו ללחוץ. גובה התערובת
המשוטחת על התבנית צריך להיות כ-1 ס"מ.
-
אפו את הבצק במשך 12-14 דקות או עד להזהבה קלה של החלק העליון. לאחר מכן, הוציאו את התבנית ואפשרו לבצק להתקרר לגמרי בטמפרטורת החדר.
-
באמצעות הידיים (או מעבד מזון) פוררו את בצק העוגיות לחתיכות קטנות והעבירו אותן לקערה גדולה. הוסיפו לתוך הקערה את 42 גרם החמאה ו-½1 כפות הסוכר החום הנותרים וערבבו באמצעות הידיים עד לקבלת מרקם אחיד ושמנוני.
-
העבירו את הבצק המפורר אל תבנית פאי מזכוכית (בקוטר 23 ס"מ) וצרו משטח קלתית ישר באמצעות האצבעות. לאחר מכן, הניחו בצד.
אופן הכנת המלית קראק פאי:
-
חממו את התנור מראש ל-180 מעלות והניחו במרכזו תבנית רשת.
-
בקערת מיקסר גדולה הניחו את הסוכר הלבן והחום, אבקת החלב, המלח והחמאה המומסת וערבלו היטב באמצעות מיקסר עם וו מטרפה (או באמצעות מטרפה ידנית). הוסיפו את השמנת המתוקה להקצפה, חלמוני הביצה ותמצית הווניל והמשיכו לערבל עד לקבלת מרקם אחיד וצבע חיוור.
-
צקו את המלית על הבצק המפורר ואפו במשך 30 דקות (המלית צפויה לבעבע). הורידו את הטמפרטורה ל-160 מעלות והמשיכו לאפות במשך כ-20 דקות עד להופעת נקודות בגוון חום בחלק העליון של הפאי. כמו כן, ודאו כי בסיס הפאי עצמו זז מעט כשמנענעים אותו (קלות ובזהירות).
-
הוציאו את הפאי מהתנור ואפשרו לו להתקרר במשך שעתיים בטמפרטורת החדר. לאחר מכן הכניסו אותו למקרר למשך הלילה, ללא כיסוי.
-
לפני ההגשה קשטו את הפאי באמצעות אבקת סוכר, חתכו אותו למשולשים והגישו קר לצד קצפת - התענגו בתאבון!