header

מתכון לבראוניז חלווה

את עוגיות הבראוניז המתוקות והמנחמות כולנו מכירים – אבל אנחנו מציעים לכם עכשיו מתכון שפשוט ישדרג אותן למעלה, בעזרת מרכיב ים תיכוני אהוב במיוחד. אנחנו כמובן מדברים על חלווה – אותו ממתק טחינה נהדר, שאם תפעלו על פי המתכון הבא ותשלבו אותו בבראוניז שלכם, התוצאה תהיה קינוח שכל בני ביתכם ואורחיכם ילקקו אחריו את האצבעות וירצו עוד.

זמן הכנה: חסר
רמת קושי: קל
מתכון לבראוניז חלווה מקור תמונה: seed+mill
רכיבים לבראוניז חלווה:
חמאה - 1 כוס + ½1 כפות ( בלתי מומלחת חתוכה לקוביות בגודל 2 ס״מ, ועוד מעט לשימון)
שוקולד מריר - 250 גרם (תכולת קקאו 70%, קצוץ לקוביות בגודל 4 ס״מ)
ביצים - 4 (גדולות)
מלח - ½ כפית
חלווה - 200 גרם (קצוצה לחתיכות של 2 ס״מ)
קמח - ¾ כוס + 3 כפות קמח
סוכר - ⅓ כוס
אופן הכנת בראוניז חלווה:
  1. חממו תנור מראש לחום של 200 מעלות. שמנו בעזרת החמאה תבנית מרובעת גדולה בגודל 25x32 ס״מ והניחו עליה ניר אפייה.
  2. הכניסו את החמאה והשוקולד לקערה שניתן לחמם במיקרוגל, וחממו אותם בפעימות של 10 שניות תוך כדי ערבוב בכל פעם – עד שהם נמסים לגמרי לכדי תערובת.
  3. הכניסו את הביצים והסוכר לקערת מיקסר גדולה, וערבבו אותם על ידי המיקסר במשך 3 דקות. הוסיפו לקערה את תערובת השוקולד והחמאה המומסת וקפלו אותה פנימה בעדינות עם מרית.
  4. בקערה נפרדת ערבבו את הקמח, אבקת הקקאו והמלח. הוסיפו את התערובת הזו לתערובת השוקולד וקפלו אותה פנימה ליצירת תערובת אחידה.
  5. לסיום, הוסיפו את קוביות החלווה וקפלו אותן פנימה לתוך התערובת בעדינות. מזגו את התערובת לתוך התבנית המכוסה נייר אפיה שהכנתם קודם. השתמשו במרית קטנה כדי להחליק את התערובת בתבנית לכדי שכבה אחידה.
  6. זלפו על גבי התערובת מלוא הכף טחינה והשתמשו במזלג כדי לערבל אותה על גבי התערובת.
  7. הכניסו לתנור, אפו למשך 24 דקות, תנו לעוגה להצטנן ואז חיתכו לקוביות. בתיאבון!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.