כולנו נהנים מפעם לפעם מחתיכת עוגה או פשטידה טובה, אך כשמוסיפים להם בצק פריך בתחתית, המאכלים הפשוטים האלה הופכים בקלות לנימוחים, מיוחדים ופעמים רבות גם לטעימים יותר. אנשים רבים נוטים לחשוב שפאי, טארט וקיש הם מאפים ששמורים לקונדיטוריה בלבד, אך זאת וודאי משום שהם לא יודעים שבצק פריך טוב צריך בסך הכל שני מרכיבים פשוטים וסוד אחד קטן, שהגיע הזמן שגם אתם תלמדו.
רכיבים לבצק פריך:
סוכר - לבצק פריך מתוק בלבד
אופן הכנת הבצק פריך:
-
הכניסו את הקמח והמלח לקערה. במקרה שבחרתם לעבוד ידנית, וודאו שהידיים שלכם לא חמות מידי ואז הכניסו לקערה את קוביות החמאה בהדרגה. פוררו את החמאה יחד עם הקמח עד לקבלת פירורי בצק. אם בחרתם לעשות זאת עם מעבד מזון, ערבבו בו את כל החומרים עד לקבלת תוצאה דומה.
-
הוסיפו את המים הקרים (או החלמונים, עבור בצק עשיר יותר) ולושו לכדי כדור בצק. שימו לב: את הבצק הפריך יש ללוש רק עד לקבלת כדור אחיד ולא יותר מכך, כיוון שבצק פריך הוא בצק דק ואיננו מעוניינים שיפתח גלוטן.
-
עטפו את הבצק בניילון נצמד והשאירו אותו במקרר למשך שעה-שעתיים.
-
הוציאו את הבצק מהמקרר והחלו לעבוד אתו מהר. קמחו משטח עבודה בכמות קטנה של קמח (על מנת למנוע התפוררות של הבצק), רדדו אותו לגודל המתאים והניחו אותו על גבי תבנית. כעת תוכלו להכין איזה מתכון שתרצו – קיש, פאי, בורקיטס או עוגיות ריבה, כולם מתחילים בבצק הנפלא הזה.
טיפ השף:
סוד הבצק הפריך - הסוד לבצק פריך טוב הוא קור. ככל שהרכיבים יהיו קרים יותר, כך הבצק יצא מוצלח יותר, לכן מומלץ להכניס את הקמח והחמאה החתוכה למקפיא כ-10 דקות לפני תחילת ההכנה. כמו כן מומלץ להשתמש בקערה קרה לערבוב, וכמובן במים קרים.
מקור: רננה פ.