אף על פי שאנו רגילים לאכול את הדלעת כחלק מהמנה העיקרית, לאחר שתטעמו את הקינוח הבא תבינו את הייעוד שלה גם בסוף הארוחה.
אופן הכנת הפאי דלעת בצנצנת:
-
שכבה ראשונה: הכניסו לקערה גדולה עוגיות חמאה וחמאה, וערבבו היטב עד שהחמאה תהיה מצופה היטב בפירורי העוגיות.
-
שכבה שנייה: הכניסו לקערה קטנה מחית דלעת, כף סוכר וקינמון וערבבו היטב.
-
שכבה שלישית: הכניסו שמנת מתוקה למעבד מזון וערבלו היטב במשך 3-2 דקות. לאחר מכן הוסיפו גבינת שמנת ואת 2 כפות הסוכר הנותרות, וערבלו היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
-
צקו כל שכבה לפי הסדר לצנצנות לסירוגין (לא לשים את כל הכמות בבת אחת אלא ליצור שכבות פעם אחר פעם), עד שהצנצנות יתמלאו. לבסוף, תוכלו לפזר פירורי עוגיות נוספים לקישוט.
מקור: ענת ה.