בננות הן טעימות, מתוקות ומשביעות מאוד, ולכן רצוי שיהיו בכל בית בכל עת. הבעיה מתחילה כשחולפים מספר ימים מרגע הקנייה, אז הבננה הצהובה והיפה שקנינו מתחילה להירקב ותוך זמן קצר כבר לא ניתן לעשות בה שימוש. העוגה המופלאה הזאת תספק לכם פתרון מעולה לבננות הבשלות שלכם, כך שלא רק שהן לא יגיעו לפח האשפה, הן ישמשו להכנת עוגה פשוטה, טעימה ופריכה שכל בני הבית יוכלו ליהנות ממנה.
אופן הכנת העוגת בננה:
-
מחממים תנור לטמפרטורה של 170 מעלות ומשמנים תבנית מוארכת בחמאה או בתרסיס שמן.
-
בסיר על להבה בינונית, ממיסים יחד חמאה, סוכר ותמצית וניל.
-
מסירים את הסיר מהאש ומוסיפים את מחית הבננות, מערבבים היטב, מוסיפים את הביצים ומערבבים שוב. מקפלים פנימה אל התערובת את הקמח והחלב וממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת אחידה.
-
יוצקים את הבלילה אל תוך התבנית ובוזקים מעל את סוכר הדמררה לקבלת מרקם פריך.
-
אופים במשך כ-35 דקות ובסופן בודקים בעזרת קיסם שיניים שהעוגה אפויה (נועצים את הקיסם במרכז העוגה וכאשר הוא יוצא יבש, העוגה מוכנה). מוציאים מהתנור ומניחים לעוגה להתקרר מעט.
מקור: אביה ג.