לחמים מתוקים הם תוספת נפלאה לשולחן הקינוחים, והמתכון הנהדר הזה ללחם בננות הוא פשוט וקל להכנה. החלק הטוב ביותר בקינוח הוא שבכל פעם שאני אופה אותו לא נשאר ממנו אף לא פירור אחד. נסו ותראו בעצמכם...
אופן הכנת הלחם בננות:
-
חממו את התנור מראש על 180 מעלות.
-
בקערה בינונית ערבבו קמח, סודה לשתייה ומלח, ובקערה נפרדת מעכו היטב את הבננות וערבבו את המחית יחד עם תמצית הווניל.
-
בקערה נוספת ערבבו עם מערבל במהירות בינונית את החמאה והסוכר עד שהתערובת מקבלת מרקם אוורירי, כ-3 דקות.
-
הוסיפו בהדרגה לתערובת השנייה את הביצים וערבבו היטב.
-
הוסיפו לסירוגין את הקמח ואת תערובת הבננות וערבבו בעזרת מערבל במהירות איטית (מומלץ שהקמח ייכנס ראשון לתערובת וגם אחרון).
-
לאחר שיצרתם את הבצק, חלקו אותו ל-6 תבניות צרות וארוכות (תבניות לחם) והניחו בתנור (ניתן גם להשתמש בתבנית ארוכה אחת).
-
אפו את הלחם במשך 35-30 דקות, והיעזרו בקיסם כדי לבדוק אם הלחם מוכן. אם הוא אינו עשוי היטב, המשיכו לאפות עוד מספר דקות.
-
לסיום זלפו מעט שוקולד מריר מעל הלחם והגישו.
מקור: רונית ל.