עוגות בננה מהוות קינוח מוצלח וקל להכנה שתמיד מצליח לגרוף מחמאות מכולם, וגם המתכון הנפלא הזה לעוגת בננות מתוקה בציפוי פקאן לא חוטאת למציאות. המתכון כה מוצלח עד שלפעמים הייתי מכינה אותו גם כשלא היו לי אורחים בבית ופשוט התחשק לי להתפנק עם פרוסה טעימה בעצמי.
אופן הכנת הציפוי פקאן:
-
בקערה בינונית שלבו את הסוכר, הקינמון והקמח.
-
חתכו את החמאה לקוביות וערבבו בתוך התערובת היבשה עד ליצירת מרקם של פירורים.
-
הוסיפו את הפקאן, ערבבו והניחו בצד.
אופן הכנת העוגת בננה:
-
חממו את התנור מראש על 180 מעלות ושמנו תבנית אפיה בגודל 20x30.
-
בקערה קטנה ערבבו בננות, מיץ לימון ותמצית וניל.
-
בקערה נפרדת ערבבו קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, קינמון ומלח וכסו עם ניילון נצמד.
-
בקערה גדולה, ערבבו במערבל במהירות בינונית חמאה, סוכר חום וסוכר לבן עד לקבלת מרקם קליל וקרמי. הוסיפו בהדרגה את הביצים וערבבו היטב.
-
הוסיפו בהדרגה את הקמח ותערובת הבננות, כאשר יש להתחיל עם הקמח ולסיים איתו גם כן. ערבבו היטב עד לקבלת מרקם חלק.
-
העבירו את העיסה לתבנית שהכנתם מראש, פזרו אותה באופן שווה ומעליה צקו את ציפוי הפקאן שהכנתם קודם לכן.
-
אפו בתנור במשך 30-25 דקות, והיעזרו בקיסם כדי לקבוע אם הבצק מוכן. אם הוא אינו עשוי היטב, המשיכו לאפות עוד מספר דקות, והגישו צונן.
מקור: רונית ל.