עוגיות שוקולד צ'יפס קלאסיות בדרך כלל מלאות בטעם טוב, אך גם בקלוריות רבות. במתכון הבא חלק מהשוקולד הוחלף בצימוקים, שנותנים לעוגיות טעם מיוחד שימנע מכם לפזול לכיוון של עוגיות אחרות מלאות בסוכר.
רכיבים לעוגיות השוקולד צ'יפס:
אופן הכנת עוגיות השוקולד צ'יפס:
-
חממו את התנור ל-175 מעלות, רפדו תבנית בנייר אפייה ושמנו אותו.
-
בקערה בינונית, ערבבו יחד את הסוכר הלבן, הסוכר החום והחמאה עד שמתקבלת תערובת חלקה.
-
הוסיפו לקערה תמצית וניל, חלבון ומים, והקציפו עד לקבלת מרקם אוורירי.
-
ערבבו בקערה נפרדת את אבקת הסודה לשתייה, הקמח והמלח.
-
קפלו את תערובת הקמח לתוך הרכיבים שבקערה הבינונית. הוסיפו שבבי שוקולד וצימוקים וערבבו עד לקבלת בלילה אחידה.
-
בעזרת כף, צרו מהבלילה כדורים על נייר האפייה במרחק 2 סנטימטר זה מזה.
-
הכניסו את התבנית לתנור למשך 8-10 דקות או עד שהעוגיות מתקשות.
-
הוציאו את העוגיות והניחו להן להתקרר על משטח צינון.