עוגיות ריבה תמיד מזכירות לי את בית סבתא ואת ניחוחות המאפים שהיו בו. ריבת הפטל החמצמצה במתכון הבא מאזנת בצורה מושלמת את המתיקות של בצק העוגיות כך, שנוצר קינוח נוסטלגי ומלא טעם.
ערכים תזונתיים ליחידה: 57 קלוריות, 5 גרם סוכר, 60 מ"ג נתרן, 10 גרם פחמימות.
אופן הכנת העוגיות:
-
חממו תנור ל-175 מעלות, רפדו תבנית בנייר אפיה ושמנו אותו.
-
במעבד מזון או בבלנדר, עבדו את התפוחים עם המים עד שהתערובת חלקה. הוסיפו חמאה, חלבון ווניל. הפעילו את מעבד המזון עד קבלת תערובת חלקה.
-
הוסיפו לבלילה סוכר, קמח, אבקת סודה לשתייה ומלח. ערבבו היטב.
-
בעזרת כפית רטובה, צרו מהתערבות עוגיות עגולות והניחו אותן על תבנית האפייה במרחק 2 סנטימטר אחת מהשנייה.
-
לחצו עם האגודל במרכז של כל יחידה כך שייווצר בהן שקע.
-
שימו חצי כפית של ממרח/ריבת הפטל בתוך כל שקע.
-
הכניסו לתנור למשך 12-15 דקות או עד שהעוגיות משחימות קלות ומרגישות מעט נוקשות למגע.
-
הוציאו את העוגיות מהתנור והניחו להן להתקרר על משטח צינון.