לקינואה יש יתרונות רבים כמו כמות גדולה של חלבון בכל מנה וכן תכולה של וויטמינים ומינרלים רבים, ואנחנו רגילים לראות אותה כמרכיב עיקרי במיני תבשילים ופשטידות, אבל היא יכולה לשמש גם כתוספת בריאה למתוקים. בעוגיות הבאות מתחבא קמח קינואה שנותן להן מרקם מיוחד וגם "זריקת" בריאות.
אופן הכנת עוגיות הקינואה:
-
הכניסו לקערה גדולה את החמאה והסוכר החום, והוסיפו לתערובת תמצית וניל וביצה.
-
נפו יחד קמח לבן, מלח ואבקת סודה לשתייה וקפלו אותם לתערובת החמאה.
-
קפלו לקערה הגדולה קמח קינואה, שיבולת שועל ותערובת גרנולה.
-
צרו גליל ארוך מהתערובת שעוביו כ-4 סנטימטר.
-
הקפיאו את הבצק למשך 20 דקות או עד שהוא מוצק. בינתיים חממו את התנור ל-175 מעלות, רפדו תבנית בנייר אפייה ושמנו אותו.
-
הוציאו את הגליל מהמקפיא, חתכו אותו לעוגיות ברוחב 2 סנטימטר והניחו אותן על התבנית.
-
הכניסו את העוגיות לתנור למשך 15 דקות או עד שהן פריכות מבחוץ, אך עדיין רכות מבפנים.