עוגיות ביסקוטי הן אידאליות לטבילה במשקה חם או כקינוח קטן לאחר הארוחה. הגרסה הבאה לביסקוטים, שמכילה תמצית נענע, מביאה טוויסט מרענן למתכון הקלאסי של העוגיות האהובות האלה, שיתאימו לכל אדם שחובב משהו מתוק לצד הקפה שלו.
ערכים תזונתיים ליחידה: 82 קלוריות, 3 גרם שומן (2 גרם שומן רווי), 2 גרם חלבון, 1 גרם סיבים, 8 גרם סוכר, 55 מ"ג נתרן ו-144 גרם פחמימות.
מקור תמונה:
Mike McCune
אופן הכנת - 24 ביסקוטים:
-
חממו את התנור ל-175 מעלות ורפדו תבנית אפייה בנייר אלומיניום.
-
בקערה גדולה, ערבבו בעזרת מטרפה קמח, סודה, אבקת קקאו ומלח.
-
בקערת מיקסר נפרדת ערבבו סוכר חום, ביצה ומים במהירות גבוהה במשך 2 דקות. הוסיפו את תמצית הנענע וערבבו היטב.
-
קפלו בעדינות את תערובת הקמח לתוך תערובת הביצים וערבבו עד לקבלת מרקם אחיד. הוסיפו את שבבי השוקולד וערבבו אותם פנימה.
-
חלקו את הבצק לשלושה חלקים שווים. קמחו קלות את הידיים ואת משטח העבודה וגלגלו כל חלק לגליל באורך 15 סנטימטר.
-
הניחו את הגלילים על תבנית האפייה.
-
הכניסו את התבנית לתנור למשך 35-40 דקות, או עד לקבלת גוון חום בהיר ומעט פריך מלמעלה.
-
הוציאו את התבנית והניחו לביסקוטי להתקרר במשך כ-10 דקות.
-
הנמיכו את טמפרטורת התנור ל-135 מעלות.
-
חתכו את מקלות הביסקוטי הארוכים לעובי של סנטימטר וחצי ושימו אותם על התבנית כשהם על צדם.
-
הכניסו את העוגיות לתנור למשך 20 דקות נוספות או עד שהם יבשים וקשים למגע. הוציאו מהתנור והגישו.