זיווג בין שיבולת שועל לפירות לעולם אינו מאכזב, ולכן מומלץ לנסות את המתכון הבא; שלבו דובדבנים יבשים עם הדגן הבריא הזה ותקבלו עוגייה טעימה, מלאת סיבים ובריאה.
ערכים תזונתיים ליחידה: 72 קלוריות, 13 גרם פחמימות, 1 גרם סיבים, 1 גרם חלבון, 77 מ"ג נתרן.
אופן הכנת העוגיות:
-
חממו תנור ל-180 מעלות, רפדו 2 תבניות בנייר אפייה ושמנו אותן.
-
בקערה קטנה, ערבבו יחד קמח, אבקת אפייה, קינמון, אבקת סודה לשתייה ומלח.
-
בקערה גדולה נפרדת ערבבו סוכר חום סוכר, רסק תפוחים, שמן, ביצה ותמצית וניל. ערבבו עד לקבלת תערובת אחידה.
-
הכניסו את תערובת הקמח לקערה הגדולה, הוסיפו שיבולת שועל ודובדבנים וערבבו היטב.
-
צרו מהבלילה כדורים על נייר האפייה במרחק 2 סנטימטר זה מזה.
-
הכניסו את התבניות לתנור למשך 10-12 דקות, או עד לקבלת גוון זהוב.
-
הוציאו את העוגיות וצננו היטב לפני האכילה.