פירות יבשים הם מעין "פצצות אנרגיה" טבעיות. הם מכילים סוכרים מורכבים שלוקח להם זמן להתפרק, ולכן כאשר אוכלים אותם מרגישים ערניים לאורך זמן. בפירות יבשים יש גם תכולה גבוהה של ברזל (100 גרם משמשים מיובשים למשל מכילים פי 4 ברזל מאותה כמות של עוף), אשר מונע מצבים של אנמיה.
פירות יבשים הם גם קלים לעיכול ועוזרים להקל על עצירות. הם אמנם מכילים כמות גבוהה של קלוריות, אך כאשר משלבים אותם במתכונים שונים כמו בעוגות, תכולת הקלוריות בכל פרוסה היא לא גבוהה כמו שרבים נוטים לחשוב.