לתמרים צהובים יש לעתים טעם לוואי מעט מריר ולכן אנשים נמנעים מלאכול אותם בצורתם הטרייה. למרות זאת, כאשר מכניסים אותם למאפים, כמו עוגת התמרים במתכון הבא, הם מאבדים את המרירות ונותנים לקינוחים מרקם מיוחד וטעם "דבשי" ומתקתק.
אופן הכנת העוגת תמרים:
-
חממו תנור ל-175 מעלות ושמנו תבנית אפייה בקוטר 20 סנטימטר.
-
בקערה בינונית, ערבבו קמח מנופה, אבקת אפייה ושוקולד קצוץ.
מקור תמונה:
the jof
-
בסיר בינוני, בשלו יחד את התמרים והמים על אש גבוהה. הסירו מהאש, הוסיפו אבקת סודה והניחו בצד לצינון במשך 5 דקות לפחות.
-
הכניסו את התמרים והמים לתוך מערבל מזון, והפעילו אותו עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
-
בקערה בינונית, הקרימו את השמן והסוכר עד לקבלת תערובת אחידה. הוסיפו את הביצים (אחת בכל פעם) וערבבו.
-
קפלו לתוך קערת הסוכר והשמן את תערובת הקמח, וערבבו בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה
-
הוסיפו לקערה עם הבלילה את מחית התמרים וערבבו היטב.
-
צקו את הבלילה לתוך התבנית המשומנת והכניסו לתנור למשך 25 דקות או עד שהעוגה משחימה.
-
כשהעוגה מוכנה, הוציאו אותה מהתנור, צננו לחלוטין וזרו מעליה אבקת סוכר לקישוט.