למרות שרבים מאיתנו אוהבים להתלונן על החום והלחות של הקיץ, העונה הזאת מביאה איתה מגוון רחב של "אורחים" נהדרים למדפי הירקנים וחנויות המזון. מדובר כמובן על פירות הקיץ המתוקים שכולנו אוהבים, כמו למשל מנגו, תאנים, אבטיח ואפרסקים, שרבים מאיתנו אוכלים כפי שהם, אך אפשר גם להכין בעזרתם דברים טעמים עוד יותר... אך אל תחשבו שצריך לעבוד קשה לשם כך! אמנם אפשר לשלב פירות קיץ כאלו ואחרים בשלל מנות מורכבות, אך לדעתנו זה הרבה יותר קל, כיף וטעים פשוט להכין בעזרתם שייקים נהדרים כמו ה-6 שאתם עומדים להכיר בכתבה הבאה!
אבטיח וגבינה בולגרית, אננס וקוקוס - יש הרבה שילובים שהופכים את הקיץ לחגיגה של טעמים נפלאים, והיום אתם תכירו אחד בעזרת שייק טעים ופשוט להכנה. הכוכבים פה הם ענבים ובננות, שני פירות שכמעט כולם אוהבים ואנחנו בטוחים בכך שאפילו לילדים שלכם לא תהיה שום בעיה לשתות את השייק הזה. אז קדימה למטבח כדי שתוכלו להכין את הפינוק הבריא והצונן שיכבוש את כל המשפחה שלכם!
בימי הקיץ החמים מדפי הירקנים וחנויות המזון מתמלאים בשלל פירות נפלאים ומתוקים. בעיני רבים הכוכבים הכי גדולים של "המופע" הזה הם האבטיח והענבים, אך אסור להתעלם גם מפינוקים אחרים כמו האפרסקים הנהדרים. כמובן שאפשר לאכול אותם כפי שהם או לשלב אותם בקינוחים וסלטי פירות שונים, אך מי שבאמת אוהב טעם של אפרסקים וסובל מהחום של הקיץ צריך להכיר את המתכון לשייק הפשוט והמרענן הזה!
מעבר לעובדה שלמנגו ובטטה יש הרבה מן המשותף; שניהם עשירים בוויטמינים A ו-C, באשלגן ובסיבים תזונתיים, ניתן ליצור מהם שייק מזין וטעים שתשמחו לחלוק עם כל היקרים לכם.
כשהיינו ילדים ראינו בהרבה סרטים ותוכניות טלוויזה כיצד מלכים ואנשי אצולה נהנים ממאכלים שונים כמו תאנים, תמרים ועוד שלל מטעמים, ואנחנו באופן אישי מאוד רצינו להצטרף אך לא יכולנו. משום שבימי הקיץ התאנים המתוקות מגיעות לשיא בשלותן, זה הזמן המושלם להצטרף לחגיגה המלכותית ולהכין שייק מתוק ועשיר שמשאיר בפה טעם של עוד. נסו אותו בעצמכם ולא תתאכזבו!
מי קוקוס ואננס טרי הופכים את השייק הבא למשקה הטרופי שיאפשר לכם להרגיש כאילו אתם מצויים בחופשה. האננס לא רק טעים, אלא גם מאזן את רמות האלקטרוליטים בגוף, מה שמסייע להימנע ממגוון תסמינים של סדר יום לחוץ כמו סחרחורות, כאבי שרירים ולחץ דם גבוה. עלי התרד, שהם מקור נהדר לוויטמין C ולברזל, הם התוספת הירוקה שתגרום לשייק הזה להפוך לחלק בלתי נפרד מהתפריט שלכם.
כתוב תגובה
תוכן התגובה:
שם מלא: