כשאומרים לישראלי הממוצע "סלט" הוא כנראה חושב על השילוב הקלאסי של עגבניות ומלפפונים חתוכים דק-דק עם שמן זית, אך במקומות שונים בעולם למילה הזאת יש הקשרים שונים לחלוטין. כדי להציג בפניכם את עולם הטעמים העשיר הזה, אנחנו מזמינים אתכם להכיר 9 מתכונים לסלטים ממטבחים עלמיים שונים מדרום אמריקה ועד המזרח הרחוק. תוכלו לבחור בסלט מהיר שאפשר להכין בדקות או במנה עיקרית מושקעת לארוחות עם משפחה וחברים, בטעמים מתקתקים ועדינים או בחריפות שמעירה את הפה, וכמובן בכזה שעשוי מחומרי הלם שאתם מכירים ואוהבים או במנות ממטבחים שטרם חקרתם עד היום. והכי חשוב, שיהיה בתיאבון!
אי אפשר להכין מנות מהמטבח הרוסי מבלי שלפחות באחת מהן יהיו מיונז, תפוחי אדמה וסלמי. הסלט הבא כולל את שלושת המרכיבים האלו, שכבר מזמן הפכו לסמלו של המטבח הזה, והוא הולך לרענן לכם כל ארוחה – לא משנה מאיזו עדה אתם. אז שלפו את הסכינים בשביל להכין סלט תפוחי אדמה רוסי שיהפוך כל ארוחה שלכם למיוחדת!
הכרוב הוא אחד הירקות שמהווים את הבסיס למטבח הצ'כי, כזה המלווה כל ארוחה בין אם כחלק מסלט או כליווי למנה עיקרית. בחלק מהמנות הכרוב מבושל ובאחרות הוא טרי, בכמה מהמנות מחמיצים אותו ואילו במשפחות צ'כיות אחרות מגישים אותו בתוספת סוכר. הסלט הבא כולל כרוב מטוגן ותפוחים, המעניקים לו טעם מעט חמצמץ ומרענן - שלדעתנו הופך אותו למושלם עבור כולם.
הגרסה הבאה לסלט תאילנדי אינה מכילה עוף אלא ירקות טעימים בלבד, כך שהיא מושלמת עבור כל אחד שאינו רוצה לאכול בשר לארוחת הערב. עם קייל, גזרים, קשיו ופלפלים מתוקים, אתם תקבלו חגיגה של צבעים ומרקמים במנה גדושה בוויטמינים ומינרלים שבהחלט ימלאו חסרים תזונתיים שאולי היו לכם במהלך היום.
אטריות סובה הן סוג מיוחד וטעים מאוד של אטריות מן המטבח היפני, המיוצרות מקמח כוסמת; ניתן להגיש אותן חמות או קרות, וזה מה שהופך אותן מתאימות להשתלב בתוך סלט מעולה ויוצא דופן בטעמיו – כמו זה שבמתכון הבא, הכולל יחד עם האטריות והירקות שבו גם פרוסות סטייק פלדה שמוסיפות טעם מיוחד לכל המנה.
הסביצ'ה הוא לא סתם סלט – זהו המאכל הלאומי של פרו, ואחד המאכלים הנפוצים ביותר בדרום אמריקה, ולא בכדי. השילוב הנהדר בין הדג הטרי לבין הירקות הרעננים הופך את הסביצ'ה למעדן מיוחד, אך גם פשוט מאוד להכנה, שכדאי שתנסו בעצמכם, כי הוא ייכנס ישירות לליבכם ולמטבחכם.
עומדים בפני שבוע עמוס? את הסלט הבא, שיעזור לכם לעבור את יום העבודה בתחושת שובע, ניתן להשאיר בקירור למשך שבוע שלם, כך שבאפשרותכם להכין כמות גדולה מראש ולקחת אותו אתכם בכלי אטום.
מחפשים מנה איטלקית משובחת ומיוחדת שהיא לא רק פיצה, לזניה או פסטה? מצאנו לכם מתכון מצוין לסלט מיוחד שמשלב בתוכו פרי, ירק, תבלינים, לחם וגבינה, בקיצור – חגיגה של טעמים בפה. והיתרון הכי גדול שלו הוא שתוכלו להכין אותו תוך 10 דקות בלבד, מה שהופך אותו לפתרון מושלם אם פתאום באים אליכם אורחים או כשמתחשק לכם לאכול סלט מעט שונה. אז הכינו את סלט הפנצנלה המיוחד הזה, שיפתיע אתכם בטעמו המשובח!
כתוב תגובה
תוכן התגובה:
שם מלא: