print header

9 מתכוני סלטים טעימים ממטבחים ברחבי העולם

כשאומרים לישראלי הממוצע "סלט" הוא כנראה חושב על השילוב הקלאסי של עגבניות ומלפפונים חתוכים דק-דק עם שמן זית, אך במקומות שונים בעולם למילה הזאת יש הקשרים שונים לחלוטין. כדי להציג בפניכם את עולם הטעמים העשיר הזה, אנחנו מזמינים אתכם להכיר 9 מתכונים לסלטים ממטבחים עלמיים שונים מדרום אמריקה ועד המזרח הרחוק. תוכלו לבחור בסלט מהיר שאפשר להכין בדקות או במנה עיקרית מושקעת לארוחות עם משפחה וחברים, בטעמים מתקתקים ועדינים או בחריפות שמעירה את הפה, וכמובן בכזה שעשוי מחומרי הלם שאתם מכירים ואוהבים או במנות ממטבחים שטרם חקרתם עד היום. והכי חשוב, שיהיה בתיאבון!

מתכון לסלט תפוחי אדמה רוסי קלאסי

אי אפשר להכין מנות מהמטבח הרוסי מבלי שלפחות באחת מהן יהיו מיונז, תפוחי אדמה וסלמי. הסלט הבא כולל את שלושת המרכיבים האלו, שכבר מזמן הפכו לסמלו של המטבח הזה, והוא הולך לרענן לכם כל ארוחה – לא משנה מאיזו עדה אתם. אז שלפו את הסכינים בשביל להכין סלט תפוחי אדמה רוסי שיהפוך כל ארוחה שלכם למיוחדת!

מתכון לסלט תפוחי אדמה רוסי קלאסי מקור תמונה: yummly
רכיבים לסלט תפוחי אדמה רוסי:
תפוחי אדמה - 900 גרם (4 בינוניים, שטופים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות)
גזר - 300 גרם (3 בינוניים) (3 בינוניים, שטופים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות)
מלח - 1 כף (ועוד קצת לתיבול)
חומץ - ½ כף
ביצים קשות - 4 (גדולות, חתוכות לקוביות קטנות)
נקניק סלמי - 200 גרם (חתוך לקוביות קטנות)
מלפפון חמוץ - 100 גרם (חתוך לקוביות קטנות)
אפונה - 450 גרם
שמיר - 1 כפית (קצוץ)
בצל ירוק - 4-5 (קצוצים)
מיונז - כ-1 כוס
פלפל שחור - לפי הטעם
מתכון לסלט כרוב אדום

הכרוב הוא אחד הירקות שמהווים את הבסיס למטבח הצ'כי, כזה המלווה כל ארוחה בין אם כחלק מסלט או כליווי למנה עיקרית. בחלק מהמנות הכרוב מבושל ובאחרות הוא טרי, בכמה מהמנות מחמיצים אותו ואילו במשפחות צ'כיות אחרות מגישים אותו בתוספת סוכר. הסלט הבא כולל כרוב מטוגן ותפוחים, המעניקים לו טעם מעט חמצמץ ומרענן - שלדעתנו הופך אותו למושלם עבור כולם.

רכיבים למתכון סלט כרוב צ'כי:
כרוב אדום - חצי ראש
תפוח עץ - 1 (מסוג גרנד סמית, גדול)
בצל - 1 (גדול)
שמן - 2 כפות
מלח - ½ כפית
חומץ תפוחים - ⅓ כוס
סוכר - 3 כפות (ניתן גם פחות, לפי הטעם)
זרעי קימל - 1 כפית
מתכון לסלט אנדיב
לא ניתן לדבר על המטבח הבלגי מבלי להזכיר את האנדיב, המוכר לנו בתור עולש. הצמח המריר הזה משתלב נהדר במטבח האירופאי בכלל ובמטבח הבלגי המסורתי בפרט, בזכות היכולת יוצאת הדופן שלו להיטמע במנות מתוקות וחריפות, קרות וחמות ואף צלויות ואפויות. אחת ההצעות המקובלות ביותר לשילוב אנדיב בארוחה היא בסלט - ומדובר במנת פתיחה נהדרת, בריאה וקלילה שמתאימה לכל אירוע.
 
רכיבים לסלט אנדיב:
תפוחים - 2 (ירוקים חמצמצים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות)
אנדיב - 3 (ראשים, פרוסים דק)
אגוזי מלך - 2 כפות (או שקדים קלופים)
רכיבים לרוטב:
שמן - 4 כפות
מיץ לימון - 1 כף (סחוט טרי)
שום - 1 כפית (כתוש)
מלח - קמצוץ
מתכון לסלט תאילנדי קצוץ עם רוטב שום ושומשום

הגרסה הבאה לסלט תאילנדי אינה מכילה עוף אלא ירקות טעימים בלבד, כך שהיא מושלמת עבור כל אחד שאינו רוצה לאכול בשר לארוחת הערב. עם קייל, גזרים, קשיו ופלפלים מתוקים, אתם תקבלו חגיגה של צבעים ומרקמים במנה גדושה בוויטמינים ומינרלים שבהחלט ימלאו חסרים תזונתיים שאולי היו לכם במהלך היום.

מתכון לסלט תאילנדי קצוץ עם רוטב שום ושומשום מקור תמונה: pinchofyum
רכיבים למתכון לרוטב:
שמן קנולה - ⅓ כוס
שיני שום - 3 (קלופות)
רוטב סויה - 3 כפות (דל נתרן )
מים - 2 כפות
חומץ לבן - 2 כפות
דבש - 2 כפות
מיץ ליים - 1 כפית
רכיבים למתכון לסלט תאילנדי:
פולי אדממה - 450 גרם
עלי כרוב קייל - 5-6 כוסות
פלפלים מתוקים - 2 (1 אדום, 1 צהוב)
עלי כוסברה - 1 כוס (קצוצים)
אגוזי קשיו - ¾ כוס (קצוצים גס)
מתכון לסלט אטריות סובה עם נתחי בקר

אטריות סובה הן סוג מיוחד וטעים מאוד של אטריות מן המטבח היפני, המיוצרות מקמח כוסמת; ניתן להגיש אותן חמות או קרות, וזה מה שהופך אותן מתאימות להשתלב בתוך סלט מעולה ויוצא דופן בטעמיו – כמו זה שבמתכון הבא, הכולל יחד עם האטריות והירקות שבו גם פרוסות סטייק פלדה שמוסיפות טעם מיוחד לכל המנה.

 

מתכון לסלט אטריות סובה עם נתחי בקר מקור תמונה: Delish
רכיבים למתכון לסלט אטריות סובה עם נתחי בקר:
חומץ אורז - ¼ כוס
רוטב סרירצ'ה - 2 כפות (קנוי או עשוי על פי המתכון הבא)
דבש - 2 כפות
שיני שום - 2 (קצוצות)
ג'ינג'ר - 2 כפות (קצוץ)
שמן צמחי - ¼ כוס + 2 כפות
נתח פלדה - 500 גרם (נתח בקר מס' 17)
אטריות סובה - 250 גרם
גזר - 1 (קלוף ופרוס דק)
מלפפון - 1 (קלוף ופרוס דק)
בצלים ירוקים - 2 (קצוצים דק)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור טחון - לפי הטעם
שמן שומשום - 3 כפות (מחולקות)
מתכון פשוט לסביצ'ה פרואני

הסביצ'ה הוא לא סתם סלט – זהו המאכל הלאומי של פרו, ואחד המאכלים הנפוצים ביותר בדרום אמריקה, ולא בכדי. השילוב הנהדר בין הדג הטרי לבין הירקות הרעננים הופך את הסביצ'ה למעדן מיוחד, אך גם פשוט מאוד להכנה, שכדאי שתנסו בעצמכם, כי הוא ייכנס ישירות לליבכם ולמטבחכם.

 

מתכון פשוט לסביצ'ה פרואני מקור תמונה: feasting at home
רכיבים למתכון לסביצ'ה פרואני:
בצל סגול - ½ (חתוך לפרוסות דקות)
דג - 500 גרם (ניתן להשתמש בבס, מוסר ים או מושט לבחירתכם; חתוך לקוביות של 1.5 ס"מ)
שיני שום - 2-3 (מרוסקות)
מלח - ½1 כפיות (ועוד חופן קטן לטיפול בבצל)
פלפל שחור - ¼ כף
כוסברה - ¼–½ כף (קצוצה)
פלפל חלפיניו - 1 (ללא גרעינים, חתוך דק)
מיץ לימון - ¾ כוס
מלפפון - 1 כוס (פרוס דק)
שמן זית - 1 כף
אבוקדו - 1 (חצי קשה, פרוס, לקישוט)
מתכון לסלט כוסמת וירקות בסגנון מרוקאי
אם מתחשק לכם לגוון במנות הסלט שלכם, אתם מוזמנים להכיר את מתכון סלט הכוסמת בסגנון מרוקאי שלפניכם. המנה הצבעונית והטעימה הזו מזכירה מעט את סלט הטבולה הערבי, אך כאן הכוסמת היא התחליף הבריא והמושלם לחיטה הגרוסה. הסלט אמנם מעט מורכב באופן הכנתו, אך הטעם שלו שווה את המאמץ.
מתכון לסלט כוסמת וירקות בסגנון מרוקאי מקור תמונה: proteinworld
רכיבים לסלט:
כוסמת - 1 כוס
מים רותחים - כ-3 כוסות
כרוב קייל - 6-7 עלים
דלעת - ½ כוס (קלופה וקצוצה)
אבוקדו - ½ (חתוך לקוביות)
מיץ לימון - מ-½ לימון
קישוא - ½
חציל - ½
צנובר - חופן
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
קינמון - 1 כפית
נענע - 2 כפיות (קצוצה)
שמן קוקוס - ½2 כפיות (מחולקות)
מתכון לסלט ניסואז

עומדים בפני שבוע עמוס? את הסלט הבא, שיעזור לכם לעבור את יום העבודה בתחושת שובע, ניתן להשאיר בקירור למשך שבוע שלם, כך שבאפשרותכם להכין כמות גדולה מראש ולקחת אותו אתכם בכלי אטום.

רכיבים לסלט ניסואז:
תפוחי אדמה - 4 (חתוכים לקוביות)
שעועית ירוקה - ½ כוס (חתוכה)
ביצים קשות - 2 (חתוכות לקוביות)
בצל שאלוט - 1 (קצוץ)
זיתים - ¼ כוס
מיץ לימון - מלימון 1 (סחוט)
שמן זית - 3 כפות
חרדל - ¼ כף
מלח - ¼ כפית
מתכון לסלט פנצנלה משובח עם אפרסק

מחפשים מנה איטלקית משובחת ומיוחדת שהיא לא רק פיצה, לזניה או פסטה? מצאנו לכם מתכון מצוין לסלט מיוחד שמשלב בתוכו פרי, ירק, תבלינים, לחם וגבינה, בקיצור – חגיגה של טעמים בפה. והיתרון הכי גדול שלו הוא שתוכלו להכין אותו תוך 10 דקות בלבד, מה שהופך אותו לפתרון מושלם אם פתאום באים אליכם אורחים או מתחשק לכם לאכול סלט מעט שונה. אז הכינו את סלט הפנצנלה המיוחד הזה, שיפתיע אתכם בטעמו המשובח!

מתכון לסלט פנצנלה משובח עם אפרסק מקור תמונה: delish
רכיבים למתכון לסלט פנצנלה עם אפרסק:
בצל סגול - ½ (חתוך דק לרצועות)
צ'באטה (ג'בטה) - ½ כיכר (חתוכה לקוביות בעובי 4 ס"מ)
שמן זית - כ-½ כוס (מחולק)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
אפרסקים - 8 קטנים (חתוכים לרצועות בעובי ½1 ס"מ. ניתן להשתמש ב-4 גדולים)
בזיליקום - ½ כוס (עלים טריים קצוצים ועוד קצת לקישוט)
גבינת בוראטה - 1 (כ-250 גרם, מחולקות לרבעים, ניתן להחליף בכדורי מוצרלה בופאלו)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.