בצפון אפריקה, בין לוב, תוניסיה ומרוקו, יושבת לה המדינה הגדולה ביותר בעולם הערבי מבחינת שטחה - אלג'יריה רחבת הידיים. למדינה זאת עבר מפואר של עירוב תרבויות שונות - מלבד אוכלוסייתה הערבית, בשטחה של אלג'יריה חיה קהילה יהודית גדולה מאוד, ובעבר נשלטה המדינה על ידי הצרפתים שתרמו גם הם לפיתוח תרבותה. מכאן גם אפשר להבין שבאלג'יריה יש גם תרבות קולינרית פורחת, שקיבלה השראה רבה מן המטבח הצרפתי אך כמובן קשורה גם באופן ישיר אל המטבח הערבי והצפון-אפריקאי משופע התבלינים והטעמים העזים והפיקנטיים. את חלק ממטעמי אלג'יריה הביאו לארצנו היהודים שעלו ממנה, בעוד שמנות אלג'יריות אחרות נותרו בעינינו אקזוטיות ואוריינטליות. אז כדי לעשות לכם היכרות עם המטבח האלג'יראי הנפלא, ריכזנו כאן בפניכם 6 מתכונים למנות נהדרות שמגיעות ממנו ותוכלו להכין בעצמכם, כדי להכניס לבית שלכם את שפע הטעמים העשיר שהוא מציע.
את המרק המסורתי הבא אוכלים בכל רחבי אלג'יריה – והוא מרענן, גדוש בטעמים וטעים מאין כמוהו. הוא משלב בין בשר כבש לפריקה (מאכל המורכב מחיטה ירוקה) ועגבניות, ועשיר בפיקנטיות המגיעה אליו משלל התבלינים שמוסיפים לו. כל מה שאתם צריכים כדי להכינו זהו סיר לחץ, ואם רק תכניסו אותו למטבחכם ותביאו לתוך ביתכם את טעמי אלג'יריה המקוריים – אתם וכל המשפחה הולכים ללקק את האצבעות אחריו.
המתכון הבא הוא מאכל רחוב פופולארי מאוד באלג'יריה – ואתם יכולים להביא אותו ישירות אל מטבחכם בעזרת המתכון הבא. הגרסה האלג'יראית הפיקנטית לקרפ הצרפתי, שהיא מעין בצק ממולא רוטב עסיסי, אומנם דורשת קצת עבודת הכנה – אך היא שווה את הטעמים הנהדרים שתשיגו בעקבותיה.
תחתיות ארטישוק יכולות להיות מעדן אמיתי – וכשממלאים אותן במילוי בשר טלה עסיסי ומגישים אותן ברוטב בשרי לצד גרגירי חומוס, התענוג רק גדל והן יכולות לשמש כך כמנה עיקרית נהדרת לכל סעודה. אז אם זה בדיוק מה שאתם מחפשים – מנת הדולמה קארנון, המגיעה אלינו הישר מן המטבח האלג'יראי הסוחף, היא בדיוק בשבילכם והיא תמלא את ביתכם ניחוחות וטעמים שיכבשו את כל הסועדים.
לביבות הדג האלו הן פינוק אמיתי שמגיע אלינו משילוב מנצח בין המטבח האלג'יראי לזה הצרפתי. מכינים אותן מדג קוד בפירורי לחם, מטגנים אותן בשמן ובחמאה, ומתענגים מכל ביס וביס מן המנה המושלמת הזו.
פירוש שמן של העוגיות האלג'יראיות האלו הוא "נשקי אותו אבל אל תיגעי בו" – ובדומה לשם שלהן גם הן תמימות, טעימות ומתוקות להפליא. הקינוח האוריינטלי הנהדר הזה יכול לסגור לכם בשמחה כל ארוחה ואתם ובני ביתכם ללא ספק תתאהבו בו.
עוגיות היויו מככבות בשלל מטבחים, אך בעיקר במטבח האלג'יראי במהלך חג הפורים, ואלו בהחלט מסוג העוגיות שלא ניתן להפסיק לאכול ושמשאירות בפה טעם של עוד למשך כל השנה. בנוסף לכל האושר הזה, מתווסף אליהן סירופ מתוק שיהפוך את חוויית הטעימה למענגת עוד יותר.
כתוב תגובה
תוכן התגובה:
שם מלא: