print header

אוסף של 7 מתכונים אלג'יראיים

בצפון אפריקה, בין לוב, תוניסיה ומרוקו, יושבת לה המדינה הגדולה ביותר בעולם הערבי מבחינת שטחה - אלג'יריה רחבת הידיים. למדינה זאת עבר מפואר של עירוב תרבויות שונות - מלבד אוכלוסייתה הערבית, בשטחה של אלג'יריה חיה קהילה יהודית גדולה מאוד, ובעבר נשלטה המדינה על ידי הצרפתים שתרמו גם הם לפיתוח תרבותה. מכאן גם אפשר להבין שבאלג'יריה יש גם תרבות קולינרית פורחת, שקיבלה השראה רבה מן המטבח הצרפתי אך כמובן קשורה גם באופן ישיר אל המטבח הערבי והצפון-אפריקאי משופע התבלינים והטעמים העזים והפיקנטיים. את חלק ממטעמי אלג'יריה הביאו לארצנו היהודים שעלו ממנה, בעוד שמנות אלג'יריות אחרות נותרו בעינינו אקזוטיות ואוריינטליות. אז כדי לעשות לכם היכרות עם המטבח האלג'יראי הנפלא, ריכזנו כאן בפניכם 6 מתכונים למנות נהדרות שמגיעות ממנו ותוכלו להכין בעצמכם, כדי להכניס לבית שלכם את שפע הטעמים העשיר שהוא מציע. 

מרק צ'ורבה פריקה אלג'יראי

את המרק המסורתי הבא אוכלים בכל רחבי אלג'יריה – והוא מרענן, גדוש בטעמים וטעים מאין כמוהו. הוא משלב בין בשר כבש לפריקה (מאכל המורכב מחיטה ירוקה) ועגבניות, ועשיר בפיקנטיות המגיעה אליו משלל התבלינים שמוסיפים לו. כל מה שאתם צריכים כדי להכינו זהו סיר לחץ, ואם רק תכניסו אותו למטבחכם ותביאו לתוך ביתכם את טעמי אלג'יריה המקוריים – אתם וכל המשפחה הולכים ללקק את האצבעות אחריו.

 

מרק צ'ורבה פריקה אלג'יראי מקור תמונה: 196 flavors
רכיבים למרק צ'ורבה פריקה:
שמן זית - 3 כפות
בשר טלה - 350 גרם (חתוך לנתחים)
סלרי - 1 גבעול (ללא העלים)
עלי כוסברה - 1 צרור (קצוצים, מחולקים)
רסק עגבניות - 2 כפות
גרגירי חומוס - ½ כוס (להשרות במים במשך לילה)
פפריקה - 1 כפית (ו/או אבקת צ'ילי)
ראס אל חנות - 1 כפית
פלפל שחור - קורט
מלח - קורט
מים חמים - 8 כוסות
פריקה - 1 כוס (שטופה ומיובשת)
מהג'ובה – קרפ אלג'יראי

המתכון הבא הוא מאכל רחוב פופולארי מאוד באלג'יריה – ואתם יכולים להביא אותו ישירות אל מטבחכם בעזרת המתכון הבא. הגרסה האלג'יראית הפיקנטית לקרפ הצרפתי, שהיא מעין בצק ממולא רוטב עסיסי, אומנם דורשת קצת עבודת הכנה – אך היא שווה את הטעמים הנהדרים שתשיגו בעקבותיה.

 

מהג'ובה – קרפ אלג'יראי מקור תמונה: saveur
רכיבים למהג'ובה – קרפ אלג'יראי:
בצלים - 6 (קטנים, חתוכים גס)
פלפלי צ'ילי - 3 (מאודים וללא גרעינים)
גזרים - 2 (בינוניים, חתוכים גס)
שמן זית - ¼ כוס (ועוד מעט לשימון)
רסק עגבניות - 3 כפות
שימורי עגבניות מקולפות - 400 גרם (מיובשות ומרוסקות ביד)
מלח - 2 כפות (ועוד קורט לתיבול)
פלפל שחור - קורט לתיבול
סולת - ¼4 כוסות
דולמה קארנון – תחתיות ארטישוק במילוי בשר בסגנון אלג'יראי

תחתיות ארטישוק יכולות להיות מעדן אמיתי – וכשממלאים אותן במילוי בשר טלה עסיסי ומגישים אותן ברוטב בשרי לצד גרגירי חומוס, התענוג רק גדל והן יכולות לשמש כך כמנה עיקרית נהדרת לכל סעודה. אז אם זה בדיוק מה שאתם מחפשים – מנת הדולמה קארנון, המגיעה אלינו הישר מן המטבח האלג'יראי הסוחף, היא בדיוק בשבילכם והיא תמלא את ביתכם ניחוחות וטעמים שיכבשו את כל הסועדים.

 

דולמה קארנון – תחתיות ארטישוק במילוי בשר בסגנון אלג'יראי מקור תמונה: 196 flavors
רכיבים לרוטב לתחתיות הארטישוק:
בשר טלה - 500 גרם (חתוך לנתחים גדולים)
שמן זית - 1 כף
בצל - 1 (קצוץ דק)
מלח - קורט
פלפל שחור - קורט
גרגירי חומוס - 250 גרם (משימורים או מושרים למשך לילה)
רכיבים למילוי לתחתיות ארטישוק:
בשר טלה קצוץ - 280 גרם (או בקר קצוץ)
בצל - 1 (קצוץ דק)
ביצה - 1
קינמון - 1 כפית
מלח - קורט
פלפל שחור - קורט
תחתיות ארטישוק - 10 (מופשרות מהקפאה)
שמן צמחי - 2 כפות
מיץ לימון - מ-1 לימון
לביבות דג אלג'יראיות

לביבות הדג האלו הן פינוק אמיתי שמגיע אלינו משילוב מנצח בין המטבח האלג'יראי לזה הצרפתי. מכינים אותן מדג קוד בפירורי לחם, מטגנים אותן בשמן ובחמאה, ומתענגים מכל ביס וביס מן המנה המושלמת הזו.

 

לביבות דג אלג'יראיות מקור תמונה: Love French Food
רכיבים ללביבות דג אלג'יראיות:
בצל - 175 גרם (קצוץ)
מלח - קורט לתיבול
פירוי לחם - 100 גרם
חלב - 150 מ"ל
דג בקלה - 675 גרם
פלפל שחור - קורט לתיבול
קינמון - ¼ כפית
ציפורן - ¼ כפית
קמח - קורט לקימוח
חמאה - לטיגון
שמן זית - לטיגון
בוסו לטמזו – עוגיות אלג'יראיות מסורתיות

פירוש שמן של העוגיות האלג'יראיות האלו הוא "נשקי אותו אבל אל תיגעי בו" – ובדומה לשם שלהן גם הן תמימות, טעימות ומתוקות להפליא. הקינוח האוריינטלי הנהדר הזה יכול לסגור לכם בשמחה כל ארוחה ואתם ובני ביתכם ללא ספק תתאהבו בו. 

 

בוסו לטמזו – עוגיות אלג'יראיות מסורתיות מקור תמונה: 196 flavors
רכיבים לבוסו לטמזו – עוגיות אלג'יראיות:
חמאה רכה - 1 כוס (לא מומסת)
סוכר - ½ כוס
ביצה - 1
אבקת אפייה - 1 כפית
קורנפלור - ¾ כוס
גרידת לימון - מ-3 לימונים
מיץ לימון - מ-2 לימונים
קמח - 4 כפות
אבקת סוכר - 2 כוסות
מי זהר - ½ כוס
מתכון לעוגיות יויו אלג'יראיות של יהודית אביב

עוגיות היויו מככבות בשלל מטבחים, אך בעיקר במטבח האלג'יראי במהלך חג הפורים, ואלו בהחלט מסוג העוגיות שלא ניתן להפסיק לאכול ושמשאירות בפה טעם של עוד למשך כל השנה. בנוסף לכל האושר הזה, מתווסף אליהן סירופ מתוק שיהפוך את חוויית הטעימה למענגת עוד יותר.

למתכונים נוספים מהבלוג "הלוחשת לאוכל"

מתכון לעוגיות יויו אלג'יראיות של יהודית אביב מקור תמונה: yehudit-aviv
רכיבים לעוגיות:
סוכר - 10 כפות
שמן - 10 כפות (+ שמן לטיגון עמוק)
אבקת אפייה - 2 שקיקים (20 גרם)
גרידת לימון - מ-1 לימון
מיץ תפוזים - ¼ כוס
קמח - ½5-4 כוסות
רכיבים לסירופ סוכר:
סוכר - 3 כוסות
מים - 1 כוס
גרידת תפוז - מ- ½ לימון
פתיתי קוקוס - מעט (לציפוי)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.